Reetta Aalto

 Reetta Aalto Lataa painokelpoinen kuva

© Miikka Pirinen

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut
Haastattelut / juonnot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Olen elokuvaohjaaja ja esikoiskirjailija, jota kiinnostavat valta ja sukupuoli.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu

Kuvaus

Olen elokuvantekijä ja esikoiskirjailija. Käsittelen töissäni usein valtaan ja sukupuoleen liittyviä kysymyksiä. Esikoisromaanini Vadim julkaistiin kesällä 2020. Osin omakohtainen nuoren suomalaisen naisen ja venäläisen miehen repivästä rakkaudesta kertova tarina sijoittuu vuosituhannen vaihteen Pietariin ja käsittelee aiheita kulttuuri- ja varallisuuseroista päihde- ja mielenterveysongelmiin.

Mitä teen vierailulla?

Elokuvantekijänä olen kiertänyt paljon puhumassa mm. vaikuttavuustyön tekemisestä elokuvien avulla, sekä vetänyt vuosien varrella useita tähän liittyviä työpajoja. Kirjaan liittyen olen puhunut paljon nyky-Venäjän sananvapauteen ja ihmisoikeuksiin liittyvistä kysymyksistä, sekä kulttuuri-ilmaston muutoksista Venäjällä viimeisen parinkymmenen vuoden aikana.

Myös kirjani omakohtaisuus ja sen feministiset teemat, kuten sukupuolen kuvaus, kirjan naispäähenkilö, ja aivan erityisesti hänen katseensa kirjan nimikkohenkilöön, ovat herättäneet kiinnostusta. Paljon on kysytty myös elokuvakäsikirjoittamisen ja proosan kirjoittamisen eroista. Puhun mielelläni kaikesta dramaturgiaan liittyvästä ja osaisin varmasti opettaakin esikoiskirjan kirjoittamisesta haaveilevia nuoria.

Tuotanto

Vadim, 2020, S&S