Laura Juntunen

 Laura Juntunen Lataa painokelpoinen kuva

Oulu

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Toimittaja, kirjailija ja esiintyvä runoilija, joka kirjoittaa ymmärtääkseen maailmaa ja ihmisiä.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen toimittaja ja kaksi teosta julkaissut kirjailija Pohjois-Suomesta. Työssäni olen erikoistunut yhteiskunnallisiin teemoihin ja rakenteellisiin ongelmiin.

Esikoisteoksessani Subutex-kaupungin kasvatit (Into Kustannus 2022) dokumentoin pohjoissuomalaisten päihteiden käyttäjien elämää yli kahden vuoden ajan. Keväällä 2024 julkaistu omaelämäkerrallinen Tyttö joka en (Into Kustannus) puolestaan tarkastelee nuorten mielenterveyskriisiä ja sukupuolittunutta väkivaltaa.

Toimittajana olen työskennellyt vuodesta 2014 lähtien, ja töitäni on julkaistu useissa eri medioissa. Lisäksi tuotan Oulussa open mic -klubeja ja keikkailen runoilijana erilaisissa kulttuuritapahtumissa.

Mitä teen vierailulla?

Olen tottunut esiintymään erilaisille yleisöille: koululaisille, opiskelijoille, sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille, nuorille ja vanhoille. Aiemmin olen puhunut esimerkiksi kirjoittamisesta, lukemisen voimasta, journalismista ja sen tekemisestä, mielenterveydestä ja toipumisesta, päihteistä ja eriarvoisuudesta.

Räätälöin vierailut aina yksilöllisesti kohderyhmän mukaan ja pyrin pitämään esitykseni innostavina, ymmärrettävinä ja helposti lähestyttävinä.

Tuotanto

Tyttö joka en, 2024, Into Kustannus
Subutex-kaupungin kasvatit, 2022, Into Kustannus