Ohjeet kirjailijavierailun tilaamiseksi


Näin tilaat kirjailijan

1. Lukukeskuksen tilaajapalvelusta löydät kauno- tieto- ja näytelmäkirjailijoita, kääntäjiä, käsikirjoittajia, kuvittajia ja sarjakuvantekijöitä, joita voi tilata esiintyjiksi. Voit selata kirjailijoita ilman kirjautumista.

2. Jos haluat tilata esiintyjän, rekisteröidy ensin käyttäjäksi. Rekisteröityminen on maksutonta. Rekisteröityneenä käyttäjänä näet myös oman tilaushistoriasi ja tietosi löytyvät automaattisesti tilauslomakkeesta. Jatkossa voit kirjautua aina samoilla tunnuksilla.

3. Voit etsiä sopivaa kirjailijaa nimellä tai tarkemmalla haulla. Kertomalla mm. yleisön iän, esiintymispaikan tai esiintymiskielen löydät sopivia esiintyjiä. Pääset tekemään tilauksen klikkaamalla ”tutustu kirjailijaan”. Jos haluamaasi kirjailijaa ei löydy tietokannasta, voit siirtyä suoraan tilauslomakkeeseen, ja täyttää haluamasi kirjailijan nimen kirjailija-kenttään. Lukukeskuksen tuottaja selvittää, onko kyseistä kirjailijaa mahdollista saada vierailulle.

4. Täytä tilauslomake. Mitä tarkemmat tiedot annat vierailusta, sitä nopeammin tilauksesi on mahdollista käsitellä. Voit käyttää samaa tilauslomaketta useamman eri kirjailijan tilaamiseen. Ensimmäisen kirjailijan merkittyäsi saat näkyviin lisäkenttiä.

5. Vierailuun liittyviä lisätietoja voit täyttää lisätietokenttään, samoin varatessasi samalla tilauksella useamman vierailun. Huomioithan, että kouluvierailuissa yleisön koko vaikuttaa vierailun hintaan.

6. Tehtyäsi tilauksen Lukukeskuksen tuottaja käsittelee tilauksen, ottaa yhteyttä kirjailijaan ja selvittää muut tarvittavat tiedot. Tämän jälkeen saat viestin varauksen etenemisestä ja arvion vierailun kustannuksista. Tietoa palkkioista ja matkakorvauskäytännöstä löytyy Kirjailijavierailut-valikon kohdasta Ohjehinnasto (tähän linkki myöhemmin)

7. Lukukeskus tekee vierailusta sopimuksen ja laskuttaa tilaajaa jälkikäteen.

Asiakaspalvelu puh. 050 4134232.

Muistilista kirjailijavierailun tilaajalle

Virtuaalivierailulla kirjailija kaukaa lähelle

Näin valmistaudut kirjailijavierailuun

Ohjeet vierailun jälkeen