Noora Lintukangas

 Noora Lintukangas Lataa painokelpoinen kuva

© Jonne Räsänen, Otava

Loviisa

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Olen tietokirjailija, toimittaja ja kundaliinijoogan opettaja. Kolmen lapsen äitinä ja yrittäjänä olen arkielämän kaaoksen asiantuntija, ja tämä teema kiinnostaa minua myös kirjoittamisessa.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Olen tietokirjailija, toimittaja ja kundaliinijoogan opettaja. Kolmen lapsen äitinä ja yrittäjänä olen arkielämän kaaoksen asiantuntija, ja tämä teema kiinnostaa minua myös kirjoittamisessa. Ammennan arkeeni kärsivällisyyttä, jaksamista ja voimaa ikivanhoista joogan opeista. Tavallinen arki on lähellä sydäntäni, ja vierailujeni teemat liittyvät mm. arjessa jaksamiseen, ruuhkavuosien lomassa luovimiseen, tyytyväisyyteen perhe-elämässä ja parisuhteessa, stressaavien elämäntilanteiden ja kriisien läpi kulkemiseen ja elinikäiseen oppimiseen. Joogaopettajana olen tottunut luotsaamaan ryhmiä. Olen pitänyt lukuisia työpajoja ja luentoja, ja esiintyjänä minulla on kokemusta niin satapäisistä messu- ja auditorioyleisöistä kuin intiimeistä muutaman hengen tilaisuuksista.

Mitä teen vierailulla?

Puhun, keskustelen, luennoin, vedän työpajoja ja opetan mielelläni arjessa sovellettavista hyvinvoinnin tekniikoista: stressinhallinnasta, tunteiden kohtaamisesta, kivunsiedosta, laajan ja syvän hengittämisen tärkeydestä, armosta, myötätunnosta ja elinikäisestä oppimisesta. Usein luennoillani tehdään myös muutamia meditatiivisia hengitys- ja keskittymisharjoituksia.

En ole pelkän positiivisuuden puolestapuhuja. Elämään kuuluu myös ahtaita hetkiä, tummia tunteita ja kipua. Näiden vastaanottaminen vaatii luottamusta – ja samalla kasvattaa sitä. Jokainen kriisi on kasvattamassa meitä kohti täydempää ihmisyyttä ja, paradoksaalista kyllä, onnellisuutta. Mutta onnellisuus ei ole pelkkää vaaleanpunaista pilvilinnaa, vaan se kysyy sitoutumista, tämän hetken hyväksymistä, irti päästämistä ja anteeksiantoa.

Olen saanut esiintymisissäni myönteistä palautetta valoisasta ja rauhallisesta olemuksestani, sanojen melodisuudesta ja koskettavuudesta sekä sanoman selkeydestä. Olen puhunut näistä teemoista satoja kertoja, ja harjoittelen näitä asioita omassa elämässäni päivittäin.

Tuotanto

Selviytymisopas elämän kriiseihin, Otava 2020
Lasten oppeja äideille (antologia, yksi kirjoittajista), Otava 2018
Viihdy omassa arjessasi – mielen ja kehon harjoituksia kaaoksen keskelle, Otava 2017