Tiina Lehtineva

 Tiina Lehtineva Lataa painokelpoinen kuva

© Riina Viitanen

Seinäjoki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjoitan nuorten näköisiä tekstejä, enkä halua mahtua muotteihin

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Esikoiskirjani kirjoitin 13-vuotiaana, ja se julkaistiin minun ollessani 17-vuotias. Olen kirjoittanut lähes koko ikäni ja nyt aikuisiälläkin aktiivisesti, eikä loppua näy. Kirjoitan nuorten näköisiä tekstejä, enkä halua mahtua muotteihin. Kirjoittaminen on aina ollut minulle unelma ja haave, joka on kohdallani käynyt toteen. Kirjoitan rankoistakin aiheista, pidän erityisesti selviytymis- ja kasvutarinoista. Kirjoissa on keskiössä kuitenkin aina toivo – selviytyminen ja kasvu.

Minulta on julkaistu toistakymmentä kirjaa, ja toimin aktiivisesti kirjallisuusjärjestöjen piirissä. Olen Pohjanmaan kirjailijoiden, Suomen Nuorisokirjailijoiden sekä Suomen Kirjailijaliiton jäsen. Nuorisokirjailijoiden hallituksessa olen toiminut 2013-2021 ja Pohjanmaan kirjailijoiden puheenjohtajaana 2016-2019. Olen saanut kirjoittamistyöni tueksi apurahoja ja tunnustuksia, ja kirjoitan ammatikseni. Kirjoittamisen ohella työskentelen liikunnanohjaajana ja personal trainerina sekä suunnittelen freelancerina kirjankansia.

Kirjailijan arkeni on aika hektistä, minulla on kaikenlaisia lankoja sormissani, mutta tärkeimmälle eli kirjoittamiselle löytyy aikaa silloin, kun inspiraatio iskee. Saatan kirjoittaa yhdeltä istumalta 20 tuntia putkeen – joskus samalla istumalla on syntynyt yli 100 sivua tekstiä. Toisinaan taas menee kuukausia ilman, että käsikirjoitukseen tulee merkkiäkään lisää. Nautin kirjoittamisesta, se on osa minua ja minä aion olla osa sitä niin kauan kuin se tuntuu hyvältä ja siihen pystyn.

Mitä teen vierailulla?

Olen tehnyt kaikenlaisia vierailuita - esitellyt itseäni, tuotantoani sekä kirjailijan ammattia yleisesti, vetänyt luovia työpajoja, luovan kirjoittamisen hetkiä tai yhdistellyt näitä erilaisiksi luentopaketeiksi aina 45 minuutin oppitunnin mittaisesta perusvierailusta 1,5 tunnin pakettiin. Olen luennoinut kirjailijan työstä esimerkiksi Seinäjoen ammattikorkeakoulussa ja vieraillut monipuolisesti erilaisissa oppilaitoksissa ja kouluissa alakoulusta lukioon. Teen toisen työni kautta oppilaitosvierailuihin pohjautuvaa ehkäisevää päihdetyötä, joten kouluvierailut ovat minulle erittäin tuttu ympäristö.

Puhun mielelläni nuorille omien unelmien tavoittelusta, kirjoittajan työstä sekä ammatista. Esiintymiseni ovat kannustavia ja yritän saada nuorissa heräämään uskallusta omien haaveidensa tavoitteluun. Toinen asia, jonka puolesta mielelläni puhun on lukemisen tärkeys. Esiinnyn mielelläni kaikenikäisille, aivan pienimmät lapset poislukien.

Esiintyjänä olen itsevarma, läsnäoleva ja empaattinen. Esiinnyn mielelläni ja se on minulle luontevaa. Nautin erityisesti siitä, kun saan vastata ammattiani koskeviin kysymyksiin tai keskustella vierailun jälkeen vielä rennommin kasvotusten kuulijoiden kanssa.

Tuotanto

Nuorille ja nuorille aikuisille:
Hero, nuorten aikuisten kirja, Nordbooks 2015
Piparminttupoika, Aikamedia 2011
Älä itke enkeli, Aikamedia 2009
Reetta-trilogia, Aikamedia 2012-2014
Unelmien talli -sarja, Aikamedia/Mediapinta 2005-2010