Så här bokar du en författare

1. I Läscentrums bokningstjänst finns skönlitterära författare, fackboksförfattare, dramatiker och manusförfattare, översättare, illustratörer och serietecknare som du kan boka för ett uppträdande. Du kan bläddra bland författarna utan att registrera dig.

2. Om du vill boka en författare ska du först registrera dig. Det kostar ingenting. Som registrerad användare kan du se din bokningshistorik och dina uppgifter finns färdigt ifyllda i bokningsblanketten. I fortsättningen kan du logga in med samma inloggningsuppgifter.

3. Du kan få fram en lämplig författare antingen med att klicka på författarens namn eller genom avancerat sök. Genom att fylla i till exempel publikens ålder eller språk hittar du en författare som passar för uppträdandet du planerar. Du kan göra en bokning genom att klicka på författaren. Om du inte hittar den författare du söker efter i databasen kan du gå direkt till bokningsblanketten och fylla i författarens namn i fältet för författaren. Läscentrums kulturproducent tar reda på om det är möjligt att få nämnda författare på besök.

4. Fyll i bokningsblanketten. Ju noggrannare uppgifter du ger om besöket, desto snabbare kan vi behandla din bokning. Vidare uppgifter för besöket kan du fylla i för fältet för fler uppgifter. Det samma gäller om du vill beställa fler besök i samma bokning. Observera att publikens storlek påverkar priset vid skolbesök.

5. När du skickat in bokningen blir den behandlad av Läscentrums producent. Hon reder också ut vidare uppgifter som behövs. Du får ett meddelande om hur ärendet avancerar och en uppskattning av kostnaderna. Uppgifter om arvoden och reseersättningar finns på sidan Arvoden.

6. Läscentrum gör upp ett kontrakt och fakturerar beställaren i efterhand.

 

Se också Ofta ställda frågor.