Hanna Himanka

 Hanna Himanka

© Dorit Salutskij

Espoo

Kirjailijavierailut
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Rakastan kohdata ihmisiä ja keskustella ruokamuistelmien kautta kirjani teemoista kuten ylisukupolvisuus, naiseus, luokkaerot ja häpeä.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Kauhan tasapaino on 1979 syntyneen naisen matka Kainuusta kaupunkiin on pullorahoilla ostettuja pillimehuja, lämmintä lehmänmaitoa suoraan utareesta, kohmeisia tonkoja, hienhajuista sipulia ja ihan helvetisti pullaa. Määrittelemätöntä häpeää, luokkaeroja, naiseksi kasvamista ja oman arvon ja tilan etsimistä, pelkojen voittamista, rohkeuttakin.

Sukupolvien ylitse kulkevia tunnetaakkoja ja vastuita ja todella monta mikrotettua juustoleipää myöhemmin Hanna on yksi Suomen arvostetuimmista ruokavaikuttajista.

Mitä teen vierailulla?

Ruokamuistelmien kautta nousee esiin paljon muistoja jotka eivät ole pelkästään kauniita ja hyviä. Ruokapöydissä kositaan, mutta siellä myös erotaan. Puhun teemoista kuten naiseksi kasvaminen, ylisukupolviset taakat ja toisaalta myös niiden kauneus, häpeä, luokkaerot ja rakkaus.

Rakastan kohdata ihmisiä ja puhua kanssaan. On todennäköistä, että kiroilen jos minua ei erikseen pyydetä olemaan kiroilematta.

Tuotanto

Kauhan tasapaino, 2024, WSOY