Pavel Tahkovuori

 Pavel Tahkovuori Lataa painokelpoinen kuva

© Arto Markkanen

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Inspiroiva ja tarinallinen esiintyjä, joka haastaa pohtimaan kulutusvalintojamme ja suhtautumistamme eläimiin.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Pavel Tahkovuori (KTK) on vastuullisuusasiantuntija, joka on siirtynyt lihan mainonnan parista tutkimaan eläintuotannon piilossa olevia ongelmia.

Kauppakorkeakoulun kasvattina Tahkovuori on tiedonjanoinen tilastojen ystävä ja tarinallinen monilahjakkuus, jonka informatiiviset videot ovat keränneet miljoonia katselukertoja. Hän on kiertänyt ympäri Suomea puhumassa eläinten oikeuksista kouluissa ja kirjastoissa ja tuottaa vastuullisuuspodcastia, jolla on yli 210 000 kuuntelua.

Lapsuuden kesät lehmien ja vuohien kanssa viettäneen esikoiskirjailijan kiinnostuksen kohteena on eläinten, mukaan lukien ihmisten, aito ymmärrys.

Mitä teen vierailulla?

Tahkovuori puhuu ruokamurroksesta suomalaisten lautasilla, eläinten hyvinvoinnista ja alkutuottajien jaksamisesta. Arkiostosten, kermaisen perunamuusin ja lihapullien takaa paljastuvat aikakautemme suurimmat haasteet: ilmaston lämpenemisen vuoksi kuivuvat pellot ja roihuavat metsäpalot, pandemiat ja kasvavat kansanterveysongelmat. Samaan aikaan yhä useammin ruoan äärellä herää kysymys: saako eläimiä syödä?

Tuotanto

Rakkaat eläimet, joita syömme, 2024, Into