Miina Mäki

 Miina Mäki

© Sampo Korhonen / WSOY

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Meri- ja ympäristöbiologi, joka haluaa tuoda kaikkien ulottuville elämyksiä ja tietoa elonkirjosta ja luonnon merkityksestä myös ihmiselle.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Alkuopetus , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Rakastan kirjoittamista, ja kirjoillani haluaisin sanojen avulla johdattaa myös lukijan luonnon poluille. Toivoisin voivani herättää lukijan kiinnostuksen luontoa kohtaan ja kenties sytyttää myös innostuksen kipinän lähteä itsekin luontoon löytämään elämyksiä ja perehtymään ihmeelliseen luonnonkirjoon.

Olen tottunut esiintyjä, ja olen pitänyt luentoja, esitelmiä ja erilaisia esityksiä monenlaisille yleisöille ja sidosryhmille koululaisista yritystoimijoihin ja mediaan. Kirjoistani ja niihin liittyvistä teemoista olen ollut kertomassa erilaisissa tapahtumissa kuten Kirjamessuilla, sekä kirjastovierailuilla.

Mitä teen vierailulla?

Kerron mielelläni monenlaisista kirjoihini ja osaamiseeni linkittyvistä luonto- ja ympäristöteemoista, kuten luonnon monimuotoisuudesta ja sen suojelemisesta, Itämerestä ja vesien elämästä, veden kierrosta tai muista ympäristönsuojeluun liittyvistä asioista yleisesti. Voin myös mieluusti kertoa Itämeren suojeluun liittyvästä työstäni.

Pidän vuorovaikutteisuudesta ja keskustelusta yleisön kanssa, ja vastaan mielelläni kysymyksiin. Toiveenani ja tavoitteenani on, että esitykseni herättäisivät yleisössä uusia ajatuksia ja keskustelua. Käytän myös mielelläni esityksissä paljon kuvamateriaalia, mahdollisuuksien mukaan. Pyrin sanoittamaan monimutkaisetkin asiat ymmärrettävästi ja kuulijaystävällisesti, monesti konkreettisten esimerkkien avulla.

Tuotanto

Nuuskamuikkusen kalakirja, 2021, WSOY
Elonkirjo, 2023, WSOY
Kiehtovat yöeläimet (Tietopalat), 2024, WSOY
Merenalainen maailma (Tietopalat), 2024, WSOY