Kirjailijavierailut

Kirjailijavierailulla Lukukeskus tuo kirjailijan ja lukijan yhteen

Lukukeskus välittää kirjailijavierailuita esimerkiksi kouluihin, kirjastoihin, kulttuuritapahtumiin, juhliin tai muihin yksityistilaisuuksiin. Kirjailijavierailuja järjestetään vuosittain yli 1000.

”Kirjailija kertoi valloittavasti ja mielenkiintoisesti omista vaiheistaan kirjoittajana.  Osallistujien mielestä aika loppui kesken, mikä on tietenkin aina hyvä merkki. En keksi, miten vierailu olisi voinut olla onnistuneempi. Kuulijoita oli paljon ja palaute heiltäkin jälkeenpäin oli ainoastaan myönteistä.”

”Esitys oli mielenkiintoinen ja kirjailija osasi pitää yleisön otteessaan. Yleisö pystyi vapautumaan ja kyseli sekä kommentoi reippaasti. Leppoisa ja lämmin tapahtuma.”

IMG_1205_PAAKUVA_signeeraus_1000px

Kirjailijavieras sopii monenlaiseen oppimiseen

Äidinkielen tunnilla kirjailija voi kertoa kirjoittamisesta, inspiraatiosta, kirjailijan ammatista ja omasta tuotannostaan. Toiminnallisempi tapa tutustua kirjallisuuteen ovat kirjailijoiden ohjaamat sanataidepajat - esim. kummituspaja, sankaripaja tai vaikkapa käsikirjoittajan vetämä dialogipaja. Sarjakuvapaja tai kuvituspaja sopivat kuvaamataidon tunnille ja käännöstyöpaja tuo uutta näkökulmaa kieltentunnille. Tietokirjailija sopii moneen oppiaineeseen - matkakirjailija maantiedon tunnille, historioitsija historian tunnille, runoilija filosofian tunnille tai dekkaristi psykologian tunnille.

Tule_sinulle_luetaan

Tietokannassa yli 600 kirjallisuuden alan ammattilaista

Tilaajapalvelustamme löydät yli 600 kirjailijan tiedot, aina sarjakuvataiteilijasta kaunokirjailijaan, runoilijaan tai esimerkiksi näytelmäkirjailijaan.

Tietokannan avulla on helppo etsiä kirjailijaa lajityypin tai paikkakunnan mukaan. Kaikki kirjailijamme ovat ammattitekijöitä. Tietokannan avulla tilaus sujuu helposti ja vaivattomasti. Lukukeskus neuvottelee kirjailijan kanssa esiintymisen ajankohdan, palkkion, matkustustavan ja muut yksityiskohdat – tilaajana sinun ei tarvitse kuin kertoa haluamasi ajankohta ja kirjailijatoiveesi, sekä vierailuun liittyvät yksityiskohdat.

Siirry tilaamaan kirjailija

Katso tarkemmat ohjeet täältä.

Hinnat ja laskutus

Lukukeskus huolehtii kaikista maksamiseen liittyvistä käytännön asioista. Toimiessaan Lukukeskuksen kanssa tilaaja ja kirjailija voivat varmistua käytännön asioiden sujumisesta. Vierailun jälkeen Lukukeskus laskuttaa tilaajaa ja maksaa kirjailijan palkkion. Lukukeskuksen palvelumaksu kattaa vierailuun liittyvät selvitys- ja paperityöt. Ohjehinnastomme löytyy täältä.

Vinkkejä ja ideoita tilaajalle

Katso koko video (7 min)

Vierailuun voi valmistautua kirjailija Siri Kolun vinkkien avulla.

 Tietoa kirjailijoille

Olemme koonneet yhteen usein kysyttyjä kysymyksiä kirjailijavierailuista.

VIRTUAALIVIERAILUT

EppuJaIsla1-300x184

Kirjailija voi vierailla myös virtuaalisesti! Haluaisiko luokkasi haastatella Eppu Nuotiota Berliinissä? Tai kiinnostaisiko päästä kurkistamaan Terhi Rannelan punaiseen työhuoneeseen? Entä miten elokuvaohjaajaksi opiskeleva Aleksi Delikouras itse esiintyy videokuvan välityksellä?

Tilaa koulullesi tai vaikka paikkakunnan usealle koululle ja kirjastolle samaan aikaan virtuaalinen kirjailijavierailu! Vierailulle voi osallistua useasta paikasta yhtä aikaa ja jakaa kustannuksia.
Lue lisää

Anna palautetta

Kehitämme kirjailijavierailuja jatkuvasti, siksi palautteesi on meille tärkeä!

Tilaaja, siirry lomakkeeseen napsauttamalla tästä

Kirjailijat voivat antaa palautetta oman lomakkeen kautta täältä