Leena Virtanen

 Leena Virtanen

© Milka Alanen

Helsinki

Författarbesök
Virtuella författarbesök
Intervjuare / konferencier

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Kirjoitan kuvakirjoja Suomen historian merkkinaisista ja kerron heistä lapsille, nuorille ja aikuisille, vanhemmille ja isovanhemmille.

Målgruppen för mina böcker

Aikuiset , Lågstadium , Förskola , Lukio/ammattikoulu , Päiväkoti/esikoulu , Högstadium

Beskrivning

Olen toimittaja, kriitikko ja kirjailija. Kirjoitan Suomen supernaisia -kuvakirjasarjaa, jonka ensimmäinen osa Minna Canthista ilmestyi syksyllä 2018. Toisen osan supernainen oli taiteilija Ellen Thesleff, ja kirja ilmestyi syksyllä 2019. Uusin osa kertoo kirjailija Eeva Kilvestä, ja sarjan seuraavaksi aiheeksi on jo valittu Fredrika Runeberg. Kirjat kuvittaa Sanna Pelliccioni ja kustantaa Teos.

Olen ollut kertomassa Supernaisia-kirjoista sekä yksin että yhdessä Sanna Pelliccionin kanssa. Yleisönä on ollut lapsia ja aikuisia, muun muassa alakoulun opettajia, ja kaikkein mieluiten olen aina lasten haastateltavana.

Avaan mielelläni myös kuvakirjan tekemisen prosessia kirjoittajan näkökulmasta.

Freelance-toimittajana kirjoitan muun muassa Helsingin Sanomiin ja Suomen Kuvalehteen, ja erikoisalueitani ovat elokuva ja televisio.

Minut voi tilata myös tekemään live-haastatteluita.

 

Vad jag gör under besöken

Puhun Suomen historian merkkinaisista, naisten asemasta ja ylipäätään historiasta lasten näkökulmasta ja lapsille.
Aikuisille kuulijoille voin kuvailla kuvitetun tietokirjan tekoprosessia, mutta kiinnostavaa on myös pohtia ylipäätään eskari- ja alakouluikäisten lasten suhdetta historiaan. Kirjasarjamme yksi tavoite on selittää lapsille menneiden ja nykyajan välisiä eroja ja selittää käsitteitä mahdollisimman konkreettisesti. Mitä esimerkiksi tarkoittaa tasa-arvo?

Lasten kanssa virittelen keskustelua kirjojen arkisista yksityiskohdista ja esitämme kysymyksiä puolin ja toisin. Voin tuoda mukanani Sanna Pelliccionin huoneentaulutyöpajan, jossa lapset voivat kirjoittaa tai piirtää Sannan kuvittamiin kehyksiin omia mietelauseitaan ja muita viisauksia. Luen mielelläni myös kirjaa ääneen.

Produktion

Ellen! Taiteilija Ellen Thesleffin elämä ja villit värit, Teos 2019
Minna! Minna Canthin uskomaton elämä ja vaikuttavat teot, kuvittaja Sanna Pelliccioni. Teos, 2018
Sandra ja kaverikiemurat. Lastenromaani. Tammi 2011
Xing ja sukulaiset, lasten kuvakirja. Kuvittaja Salla Savolainen. Tammi 2010
Xing ja superkaverit, Tammi 2006
Pikku Xing. Tammi 2004