Terhi Tarkiainen

 Terhi Tarkiainen Ladda en bild som kan publiceras

© Otto Virtanen

Helsinki

Författarbesök
Virtuella författarbesök

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Kuka sanoo, että historiallisten romaanien pitää olla kuivia ja vakavia? No, ei kai kukaan. En mie ainakaan.

Målgruppen för mina böcker

Aikuiset

Beskrivning

Hei sie! Olen 1977 syntynyt kirjailija Lappeenrannasta. Tai olen lähtenyt Lappeenrannasta jo parikymmentä vuotta sitten, mutta eteläkarjalaisuus kulkee yhä mukanani niin murteessa kuin luonteessakin.Kirjoja olen kirjoittanut kolme: Suomen sisällissotaa ja vampyyriparodiaa yhdistelevä Pure mua (2018) sekä 1700-luvun Englantiin sijoittuvat historialliset romaanit Kitty, eli kuinka mies tuhotaan (2020) ja Emily, eli kuinka sukua jatketaan (2022).Taustaltani olen historioitsija ja jo yliopistoaikoinani aloin haaveilla historiallisen romaanin kirjoittamisesta. Erityisesti minua kiinnostavat valistuksen ajan lääketieteen käsitykset ruumiista ja sen rajoista.Koska historiallisten romaanien ei todellakaan tarvitse olla vain kuivakoita luentoja siitä, millaista oli “ennen vanhaan”, olen pyrkinyt raikastamaan niiden kaavaa tuomalla mukaan mustaakin mustempaa huumoria, reipasta lihallisuutta ja chick-litin nokkelaa kepeyttä.Kysy lisää, niin mie kyllä kerron!

Vad jag gör under besöken

Kerron ilolla kuoppaisesta tiestäni kirjailijaksi, kirjailijakoulutuksista sekä kirjailijantyön raadollisuudesta ja riemunhetkistä. Vastailen mielelläni kysymyksiin 1700-luvun lääketieteen kummallisuuksista - ja osoitan, kuinka lähellä niitä omat käsityksemme ovatkaan. Ja jos joku haluaa keskustella vampyyreista Suomen historiassa, voinpa lausua sanasen niistäkin.

Päivätyökseni toimin tiedehallinnossa, ja siksi puhun mielelläni paitsi lukemisen tärkeydestä myös lähdekritiikistä ja tieteen lukutaidosta. Kirjoissani voidaan seikkailla ja hupailla, mutta kaikki niissä kuvattu pohjautuu silti aina luotettavaan, tutkittuun tietoon (paitsi ne vampyyrit).

Produktion

Pure mua, 2018, Tammi
Kitty, eli kuinka mies tuhotaan, 2020, Tammi
Emily, eli kuinka sukua jatketaan, 2022, Tammi

Ajantasaiset tiedot teoksistani löytyvät kustantajani Tammen sivuilta.