Riikka Sandberg

 Riikka Sandberg Ladda en bild som kan publiceras

© Jonne Räsänen

Helsinki

Författarbesök
Föreläsningar
Bokprat
Verkstäder
Virtuella författarbesök
Festtal

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Tuore kirjailija, tottunut esiintyjä. Tyylini on välitön ja rento, ja saan osallistujat hyvin mukaan niin vierailuilla kuin työpajoissa.

Målgruppen för mina böcker

Vuxna

Beskrivning

Esikoisromaanini (Ørja, Otava 2023) fiktiivinen saarirypäs sai alkunsa karulla norjalaisella saarella, jolle vetäydyin yksin kirjoittamaan.

Kirjoitin kirjaa pääosin kotona töiden ohella, mutta kerran vuodessa matkasin syrjäiseen, pohjoismaiseen paikkaan kirjoittamaan. Jokainen reissu ruokki tarinaa, ja taustatyöt ovat vieneet minut tutkimaan niin Norjan miehitystä, vuorovesiä kuin veneenveistoa.

Kirjoitan naisista, jotka syystä tai toisesta jättäytyvät yhteisön ja yhteiskunnan ulkopuolelle. Minua kiinnostaa myös se, milloin ihminen on altis tai vietävissä: mikä saa ihmisen takertumaan ja jämähtämään toiseen ihmiseen, paikkaan tai jopa ajatukseen.

Olen kotoisin Kristiinankaupungista ja opiskelin Turussa suomen kieltä ja luovaa kirjoittamista. Tällä hetkellä kirjoituspöytäni on Käpylässä ja opetan Helsingin yliopistossa kirjoitusviestintää.

Olen pitänyt luovan kirjoittamisen workshopeja ja vieraillut kirjakaupoissa, kirjastoissa sekä viimeisimpänä Åbo Akademilla.

Vad jag gör under besöken

Kerron vetävästi Ørja-esikoisromaanistani, sen erikoisesta kirjoitusprosessista sekä kirjoitusmatkojen ja taustatöiden vaikutuksesta tarinaan. Räätälöin setin aina kohdeyleisön ja tilanteen mukaan: olen pitänyt niin 20 minuutin puheenvuoroja kuin 50 minuutin settejä, joista jälkimmäisen aikana pyydän kysymyksiä – pidän siitä, että kuulija saa osallistua halutessaan ja että jokainen vierailu on omanlaisensa.

Pidän myös mielelläni kannustavia ja inspiroivia luovan kirjoittamisen työpajoja (erilaisille ryhmille) sekä vuorovaikutteisia luentoja kirjoittamisen eri teemoista, kuten
• Mitkä asiat hidastavat ja edistävät kirjoittamistasi?
• Miten yhdistää työt ja luova kirjoitusprosessi?
• Palasia Suomen kirjallisuudesta (B- ja C-tason suomen oppijoille)

Produktion

Ørja, 2023, Otava