Pirjo Saarnia

 Pirjo Saarnia

© Teemu Töyrylä

Kukkila

Författarbesök
Föreläsningar

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Asiantunteva ja luonteva esiintyjä, asiantuntemuksena ravitsemus/terveys ja kirjoittaminen

Målgruppen för mina böcker

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu , Högstadium

Beskrivning

Ammatiltani olen Itä-Suomen yliopistosta vuonna 1999 valmistunut laillistettu ravitsemusterapeutti, terveystieteiden maisteri. Olen myös tietokirjailija; ensimmäisen tietokirjani julkaisin vuonna 2008.

Olen kirjoittanut yhteensä seitsemän ravintotietokirjaa, joiden kohderyhmänä ovat aikuiset ja nuoret. Kirjani ovat saaneet hyvän vastaanoton niiden luotettavan tiedon, selkeyden ja helppolukuisuuden vuoksi. Koen elämäntehtäväkseni tieteellisen tiedon muokkaamisen kansantajuiseen ja innostavaan muotoon.

Olen toiminut ravitsemusterapeuttina lähes 20 vuoden, joista 14 vuotta yrittäjänä.

Työhöni kuuluu lääkäriaseman ravitsemusterapian lisäksi luennointia ja koulutusta, sekä luonnollisesti myös kirjoittamista.

Esitykseni käsittelevät joko ravintoa sellaisenaan (kohdennettuna kuulijoiden mukaan), tai kirjoittamisen ja tieteellisen koulutuksen yhdistämistä.

Olen pitänyt 20 vuoden aikana satoja luentoja, ja esityspaikat ovat olleet mm. kouluja, kirjastoja, yrityksiä ja kesäyliopistoja.

Vad jag gör under besöken

Puhun mielelläni terveellisestä ravinnosta, terveydestä, kirjoittamisesta ja kirjailijan työstä.

Ravintoaihe voi olla lähes mikä vaan tilaajan toivoma aihe, mutta voin puhua myös yleisesti ravinnon/ruoka-aineiden terveysvaikutuksista. Koska omaan akateemisen koulutuksen ja pitkän työkokemuksen ravitsemuksen alalta, voivat kuulijat olla varmoja siitä, että saavat luotettavaa ravintotietoa mielenkiintoisella ja rennolla otteella.

Puhun mielelläni tietokirjailijan työstä, ravitsemusterapeutin ja kirjailijan ammatin yhdistämisestä (joka ei ole kovin itsestään selvä yhdistelmä) sekä ylipäänsä lukemisen ja kirjojen merkityksestä.

Produktion

Kirjat:
Irti makeanhimosta, Otava 2008
Ruoan terveysvaikutukset, Otava 2009
Rasvoilla parempaa terveyttä, Otava 2011
Terveellistä ruokaa vartissa, Otava 2013
Terveellisempiä herkkuja, Viisas Elämä 2016
Syö oikein, sammuta tulehdus, WSOY 2019
Suuri ravintohuijaus - 25 ravintoväittämää, jotka eivät pidä paikkaansa, WSOY 2020

Lisätietoa minusta ja työstäni löytyy osoitteesta: www.pirjosaarnia.com