Pirjo Saarnia

 Pirjo Saarnia Ladda en bild som kan publiceras

© Viisas Elämä Oy, valokuvaajana Julia Alakulju

Kukkila

Författarbesök
Föreläsningar

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Målgruppen för mina böcker

Vuxna , Lågstadium , Gymnasium/yrkesskola , Högstadium

Beskrivning

Olen ammatiltani laillistettu ravitsemusterapeutti ja terveystieteiden maisteri, ja olen toiminut ravitsemuksen alalla noin 15 vuotta.
Olen kirjoittanut viisi käytännönläheistä ja helppolukuista ravintokirjaa. Kirjoitan myös valtakunnallisiin terveys- ja hyvinvointialan lehtiin sekä toimin lehdissä ravitsemusasiantuntijana.
Tavoitteenani on saada ihmiset enemmän pohtimaan syömänsä ruoan merkitystä; ruoallahan on valtava vaikutus terveyteen, vointiin, jaksamiseen ja myös mielenterveyteen.

Vuosien aikana olen pitänyt satoja luentoja mm. yrityksissä, oppilaitoksissa ja kunnissa. Luennoin mielelläni ravinnosta, ja myös kirjoittamisesta ja kirjailijan työstä.
Viimeiset 10 vuotta olen toiminut yrittäjänä ravitsemuksen kentällä ja työni ravitsemusterapeuttina on aika lailla erilaista kuin yleensä terapeuteilla.
Monia nuoria saattaa kiinnostaa ravitsemusterapeutin työ ja myös kirjailijan työ. Esimerkiksi kouluvierailuilla puhun mieluusti kaikista näistä; miten minusta tuli kirjailija, vaikka olenkin ravitsemusterapeutti.
Samalla luonnollisesti pyrin mielenkiintoisesti herättämään myös nuorten kiinnostusta omasta ruokavaliostaan sekä saada heidät ymmärtämään syömänsä ruoan tärkeys; niin koko kehon kuin mielenkin kannalta.

Vad jag gör under besöken

Erityisalueeni on ravinto ja terveys. Yhdistän puheessani terveellisen ravinnon merkityksen, kirjoittamisen ja kirjailijan työn.

Kohdeyleisöstä riippuen räätälöin aina esitykseni kuulijoiden ja toiveiden mukaisesti. Lapsille ja nuorille puhun luonnollisesti eri lailla kuin aikuisille ja ikäihmisille. Kaikkien kohdalla kuitenkin pyrin herättämään mielenkiinnon ravintoa kohtaan. Puhun mielelläni myös ravintotietokirjojen kirjoittamisesta, kuinka minusta tuli kirjailija, mitä kirjailijan työ on, mitä ravitsemusterapeutin työ ja oma työni on jne.

Terveellinen ja monipuolinen ravinto on erittäin tärkeä asia sekä kehon että mielen kannalta. Toivon, että pääsen puhumaan ravinnosta laajasti kaikille ikäluokille, sillä ravinnolla on meille ihmisille niin paljon annettavaa, kun vain antaisimme sen näyttää tehonsa ja parantavat voimansa.

Produktion

Kirjat:
Irti makeanhimosta, Otava 2008
Ruoan terveysvaikutukset, Otava 2009
Rasvoilla parempaa terveyttä, Otava 2011
Terveellistä ruokaa vartissa, Otava 2013
Terveellisempiä herkkuja, Viisas Elämä 2016

Lehtiartikkeileita:
Yli 100 julkaistua ravintokirjoitusta valtakunnallisissa lehdissä (ET-lehti, Hyvä Terveys, Diabetes, MeNaiset Sport...)