Kerttu Ruuska

Helsinki

Författarbesök
Föreläsningar
Bokprat
Verkstäder
Virtuella författarbesök

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Målgruppen för mina böcker

Beskrivning

Olen helsinkiläinen lastenkirjailija ja lastentarhanopettaja. Työskentelen päivät lasten parissa helsinkiläisessä päiväkodissa.

Lastenkirjat ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Lapsena rakastin kuunnella satuja, joita minulle luettiin ääneen. Olen pitänyt tarinoiden keksimisestä lapsesta saakka ja kirjoitinkin ensimmäiset tarinani heti kun opin kirjoittamaan 7-vuotiaana.

Ryhtyminen lastenkirjailijaksi oli pitkäaikainen haaveeni ja vuonna 2014 siitä tuli totta, kun sain julkaista kaksi ensimmäistä lastenkirjaani yhdessä kirjojen kuvittajan Nadja Sarellin kanssa.

Lastenkirjailijana minulle tärkeää on, että lukijani/kuulijani voivat samaistua kirjan hahmoihin ja niiden kokemuksiin sekä oppia samalla uusia asioita. Oma työni lastentarhanopettajana onkin tuonut kirjoihini vahvan opetuksellisen otteen.

Vad jag gör under besöken

Vierailuilla esittelen mielelläni työtäni kirjailijana, esimerkiksi kertomalla, miten lastenkirjat syntyvät. Pidän myös lukutuokioita, joissa luen omia teoksiani. Niiden pohjalta voin vetää lapsille erilaisia työpajoja, esimerkiksi liikunnallisia ja taiteellisia.

Puhun mielelläni yleisesti lastenkirjallisuuden merkityksestä lapsen kielen kehitykselle ja kokonaiskehitykselle. Vinkkaan myös monipuolisesti lastenkirjoja. Luennoin esimerkiksi päiväkotien vanhempainilloissa. Oma vahvuusalueeni on alle kouluikäisten lasten kehityksessä ja lastenkirjallisuudessa.

Produktion

Elsa ja Lauri juhlissa, 2016
Elsa ja Lauri matkustavat, 2015
Elsa uimahallissa, 2014
Elsa luistelemassa, 2014