Tuomas Rimpiläinen

 Tuomas Rimpiläinen Ladda en bild som kan publiceras

© Ossi Ahola

Helsinki

Författarbesök
Föreläsningar
Verkstäder
Virtuella författarbesök

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Teokseni ovat kuin dekkareita, mutta ne ovat totta. Kirjoitan rikoksista rikostoimittajan ammattitaidolla tiukasti lähteisiin perustuen.

Målgruppen för mina böcker

Aikuiset

Beskrivning

Olen kirjoittanut tietokirjan 1920–1930-luvun suomalaisista rikoksista sekä äänikirjasarjan nykyajan rikostapauksista. Teosteni genreä luonnehtii itse luomani termi tosidekkari. Teokseni ovat hyvin tarinallisia, mutta niiden jokainen yksityiskohta pohjaa lähteisiin. Äänikirjasarjassani käytän hyväksi autenttista äänimateriaalia kerronnan tukena.

Olen luennoinut, juontanut, osallistunut paneeleihin ja tehnyt monenlaisia muita vierailuja erilaisissa kirjatapahtumissa. Olen myös vieraillut kouluissa ja isännöinyt koululaisvierailuja työpaikallani.

Kerron mielelläni teosteni syntyprosessista, kuten siitä, mistä löydän tarvittavia lähteitä ja minkälaisia eettisiä ja lainsäädännöllisiä seikkoja joudun otttamaan huomioon.

Olen ammatiltani Yleisradion rikos- ja oikeustoimittaja. Olen valmistunut Turun yliopistosta pääaineenani poliittinen historia. Minulla on myös opettajan pätevyys.

Vad jag gör under besöken

Havaintojen tekemistä ja lähteiden käyttöä voi havainnollistaa vaikkapa yksinkertaisella harjoituksella, jossa katsotaan valvontakameran tallenne tai näytellään esimerkiksi myymälävarkaus ja varkaan kiinni jääminen. Mikä on olennaista lukijan huomion kiinnittämiseksi? Mistä saan lisää lähteitä kirjoittamiseeni? Miten suhtaudun lähteisiin kriittisesti? Mitä voin kertoa eettisesti ja mitä en?

Voin myös kertoa työstäni perinteiseen tapaan, vastailla kysymyksiin ja luennoida.

Sopeutan esitykseni kohderyhmän iän mukaiseksi.

Produktion

Messukylän veriteko ja muita rikostapauksia Suomesta, 2015, Gummerus

Motiivi murhaan -sarja, 2018, 2020, Storytel

Etusivun rikokset, 2019, Crime Time (osatekijä)