Petra Rautiainen

 Petra Rautiainen Ladda en bild som kan publiceras

© Jonne Räsänen, Otava

Helsinki

Författarbesök
Föreläsningar
Bokprat
Verkstäder
Virtuella författarbesök

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Målgruppen för mina böcker

Vuxna

Beskrivning

Esikoisromaani Tuhkaan piirretty maa (8/2020) sijoittuu Lapin natsi-Saksan vankileireille, sekä Lapin jälleenrakennusaikaan. Teoksessa käsittellen muun muassa saamelaisten suomalaistamista. Arktinen luonto ja pohjoisuus ovat olleet elämässäni aina voimakkaasti läsnä, mikä näkyy kirjoituksieni teemoissa. Myös seuraava romaanini sijoittuu Arktiselle alueelle. Teokseni ovat juonellisia, mutta olen musikaalinen ihminen, ja tuottamani tekstin rytmi on minulle erittäin tärkeää. Olenkin saanut kiitosta juurikin kielestä.

Olen koulutukselta Filosofian maisteri ja olen kiinnostunut historiasta, kulttuurintutkimuksesta, sukupuolentutkimuksesta sekä maantiedosta vain muutamia aloja mainitakseni. Työn alla olevassa väitöskirjassani käsittelen saamelaisuuden kuvauksia mediassa toisen maailmansodan jälkeen. Olen käynyt Kriittisen korkeakoulun kirjoittajakoulun ja kustantamoni on Otava.

Vad jag gör under besöken

Mielelläni tulen puhumaan erilaisiin tilaisuuksiin kirjailijantyöstä, kirjoittamisesta, siihen kohdistuvista haasteista ja odotuksista, sekä kirjani aiheista ja teemoista. Voin tehdä niin yksityisluentoja tai paneelimuotoisia keskusteluja. Luennoilla otan mielelläni kontaktia yleisöön ja tavoitteenani on luoda mielekäs ilmapiirii.

Minua kiinnostaa myös keskustella muun muassa seuraavista asioista:
- miten tulla kirjailijaksi
- mitä on kirjailijuus,
- millaisia stereotypioita ja haasteita kirjailijat tai kirjailijaksi haluavat kohtaavat ja vastaavatko ne todellisuutta?

Mielelläni järjestän tai/ja osallistun myös erilaisiin luovan kirjoittamisen työpajoihin.

Produktion

Tuhkaan piirretty maa, Otava 2020