Johanna Pentikäinen

Författarbesök

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Målgruppen för mina böcker

Beskrivning

Katselen elämää pitkälti kirjojen ja kirjallisuuden kautta. Tähänastiset 40 vuotta ovat hujahtaneet sujuvasti lukien ja luettua työstäen. Arkielämääni rytmittävät myös neljä 2—15-vuotiasta lasta sekä työ äidinkielen ja kirjallisuuden didaktiikan lehtorina yliopistolla. Kirjoitan itse paljon, jonkin verran tutkimustyöhön liittyviä tekstejä, mutta myös proosaa. Viimeksi olen toimittanut kirjallisen keittokirjan Lautasellinen iloa yhdessä Reetta Meriläisen kanssa (Kirjapaja 2013), edellinen tietokirjani Hyvän markkinat (Kirjapaja 2009) käsitteli vastuullista kuluttamista.
Olen kiinnostunut kirjallisuuden tarjoamista keinoista pohtia mm. monikulttuurisuutta sekä samuuden ja toiseuden kokemuksia. Myös kirjoittamisen syyt kiinnostavat minua: yksi kirjoittaja haluaa tuoda näkyviin vielä kartoittamattomia alueita, toinen muuttaa teksteillään havaitsemiaan epäkohtia. Minua mietityttää myös, miksi luemme, mitä erityisen kiehtovaa on pitkien tekstien rakentamiin maailmoihin uppoutumisessa. Mikä tahansa aihe soveltuu kirjallisuuden kautta käsiteltäväksi.

Vad jag gör under besöken

Puhun mieluusti viimeksi toimittamastani kirjasta Lautasellinen iloa, mutta myös muista kirjallisuuteen ja kirjoittamisen oppimiseen liittyvistä aiheista, esimerkiksi kirjoittamisprosessista ja oman tekstin työstämisen taidoista. Myös vierailut luku- tai kirjoittajapiireissä käyvät hyvin.

Produktion

Lautasellinen iloa. Kirjallinen keittokirja. Toim. yhdessä Reetta Meriläisen kanssa, Kirjapaja 2013
Hyvän markkinat. Kuinka tavalliset ihmiset muuttavat maailman, Kirjapaja 2009
(Lisäksi mm. pari yliopisto-oppikirjaa ja liuta tutkimusartikkeleita suomeksi ja englanniksi sekä väitöskija Paavo Haavikon Kalevala-aiheisista teoksista)