Nina Suni ja Maiju Ristkari /Sukupuolena ihminen -työryhmä

 Nina Suni ja Maiju Ristkari /Sukupuolena ihminen -työryhmä

© Tammi

Helsinki

Författarbesök
Föreläsningar
Verkstäder
Virtuella författarbesök

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Målgruppen för mina böcker

Vuxna , Lågstadium , Gymnasium/yrkesskola , Högstadium

Beskrivning

Nina Sunin ja Maiju Ristkarin “Sukupuolena ihminen” -tietokirja on ensimmäinen nuorille suunnattu suomenkielinen teos sukupuolen moninaisuudesta ja transsukupuolisuudesta. Se on hyödyllinen niin trans- kuin cis-nuorille sekä heidän vanhemmilleen, mutta myös opettajille, oppilashuollon työntekijöille, hoitohenkilökunnalle ja kaikille, jotka haluavat ymmärtää, mistä sukupuoli-identiteeteissä ja erityisesti transsukupuolisuudessa on kyse.

Nina Suni (s. 1984) on kuraattori ja kirjoittaja, jonka tausta on kuvataiteen kentältä. Hän on työskennellyt muun muassa taidekriitikkona sekä eri tehtävissä taidegallerioissa ja -museoissa. Hän toimii myös Sukupuolena ihminen -projektin kuraattorina. Alun perin Porista kotoisin oleva Suni on valmistunut Åbo Akademista filosofian maisteriksi sekä taiteen maisteriksi Aalto-yliopistosta. Kiinnostuksen kohteina hänellä on feministinen kuratointi ja ihmisoikeusaktivismi.

Maiju Ristkari (s. 1983) on aktivisti, kirjoittaja ja tuottaja, joka on tehnyt pitkään töitä sukupuolen moninaisuuteen liittyvien teemojen parissa. Hän on Sukupuolena ihminen -projektin toinen perustaja sekä sen tuottaja. Ristkari on alun perin kotoisin Lahdesta. Hän opiskeli yleistä kirjallisuutta Jyväskylän yliopistossa ja on työskennellyt valmistumisensa jälkeen mm. sarjakuvatoimittajana, copywriterina ja luovana tuottajana.

Vad jag gör under besöken

Kirjailijat tarjoavat asiallista, tieteeseen ja kokemusasiantuntijuuteen perustuvaa tietoa sukupuolen moninaisuudesta, josta julkisuudessa ja sosiaalisessa mediassa liikkuu hyvin erilaisia näkemyksiä. Lähestymistapa on käytännönläheinen ja myötätuntoinen. Sunin ja Ristkarin kirja on tarkoitettu avuksi ja tueksi niille, jotka pohtivat omaa sukupuoltaan. Se avartaa ymmärrystä siitä, kuinka moninaisia tapoja on olla ihan tavallinen ihminen.

Produktion

Sukupuolena ihminen, 2018, Tammi