Elina Nikulainen

 Elina Nikulainen Ladda en bild som kan publiceras

© Sonja Siikanen

Helsinki

Författarbesök
Bokprat
Virtuella författarbesök
Festtal

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Suostumusta seksissä valottava väkivallan ehkäisyn asiantuntija, palkittu tasa-arvoaktivisti ja vähintäänkin puolinörtti Marvel-fani.

Målgruppen för mina böcker

Vuxna , Gymnasium/yrkesskola , Högstadium

Beskrivning

Elina Nikulainen (s. 1980) on FM, väkivallan vastaisen työn asiantuntija, palkittu tasa-arvoaktivisti, entinen YK-diplomaatti ja vähintäänkin puolinörtti Marvel-fani.

Nikulainen on toiminut väkivaltaa kokeneille naisille tukipalveluita tarjoavan Naisten Linjan toiminnanjohtajana ja Plan Suomi Säätiön tasa-arvoneuvonantajana. Kiinassa ja Vietnamissa YK-töissä hän keskittyi esimerkiksi nuorten seksuaaliterveyteen ja -oikeuksiin ja parisuhdeväkivallan ennaltaehkäisyyn. Nykyään Nikulainen toimii yrittäjänä kärkenään digitaalisen väkivallan vastainen työ, jota hän edistää kansainvälisten järjestöjen kanssa.

Hänen esikoiskirjansa Haluatko? Pieni kirja suostumuksesta vastaa kysymyksiin suostumuksesta seksissä lempeän jämäkästi. Apuna siihen ei ole lakikirja vaan popkulttuuri Doctor Whosta Marvel-elokuviin. Elina Nikulainen asettuu lukijan rinnalle ja kannustaa tätä pohtimaan itse ja samaa strategiaa hän käyttää esiintymisissään. Haastateltavana ja puhujana hän on kokenut, innostava ja selkeä.

Vad jag gör under besöken

Kirjailijavierailuilla Nikulainen keskittyy mielellään puhumaan tietokirjansa aiheesta eli suostumuksesta seksissä, esikoiskirjan kirjoittamisesta tai rakkaimmasta harrastuksestaan lukemisesta.

Produktion

Haluatko? Pieni kirja suostumuksesta, 2024, S&S