Sabine Mickelsson

 Sabine Mickelsson Ladda en bild som kan publiceras

© Mari's photography

Vasa

Bokprat
Författarbesök
Verkstäder
Virtuella författarbesök

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Författare som skriver för barn, unga och vuxna. Vill gärna lyfta det magiska i vardagen, ljuset bortom mörkret. Kursledare och föreläsare.

Målgruppen för mina böcker

Daghem , Förskola , Högstadium , Lågstadium , Vuxna

Beskrivning

När jag var fem år upptäckte jag ordens förmåga att trollbinda och det var kanske där och då författardrömmen föddes. Sedan dess har det blivit såväl bilderböcker som noveller och romaner för läsare i alla åldrar. Allra helst jobbar jag med teman som ensamhet, jämlikhet och att se ljuset bortom mörkret. Eftersom det är viktigt för mig att sprida läsglädjen vidare verkar jag även som högläsningsambassadör för den ideella organisationen Läsvärlden.

When I was five years old I discovered the joy of writing, and this eventually guided me towards becoming an author. I’ve written both short stories and novels, some aimed at a younger reader, some with an adult reader in mind. My favorite subjects include loneliness, equality, and finding hope beyond the darkness.
I’m happy doing all sorts of author events, anything from talking about my books to hosting workshops in creative writing.

Vad jag gör under besöken

Mina författarbesök kan se lite olika ut beroende på målgrupp. Är det yngre barn fokuserar jag på högläsning och pyssel. Äldre barn brukar tycka att det är roligare med skrivverkstäder där kreativiteten får flöda fritt, och gör jag författarbesök i skolor är det trevligt om eleverna fått bekanta sig med någon av mina böcker först. Jobbar jag med unga och vuxna kan jag även ge skrivverktyg för att lyfta det egna kreativa skrivandet.

Produktion

SKOGSHÄXANS SKATTER, Nohiding förlag, 2023
NATTKRIGAREN, Seraf förlag, 2023
BERGTAGEN, Seraf förlag, 2023
GÅBLIN OCH DE VILDA DAMMRÅTTORNA, Visto förlag, 2022