Mikko Mattlar

 Mikko Mattlar Ladda en bild som kan publiceras

© Mitro Härkönen

Helsinki

Författarbesök
Föreläsningar
Verkstäder
Virtuella författarbesök
Festtal

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Kirjoitan musiikista sekä siihen liittyvistä ilmiöistä ja paikoista Suomessa.

Målgruppen för mina böcker

Aikuiset

Beskrivning

Kirjoitan musiikista sekä siihen liittyvistä paikoista ja ilmiöistä. Minulle läheisimpiä alueita ovat suomalainen dj-, klubi- ja diskokulttuuri sekä elektroninen musiikki, mutta olen kiinnostunut laajasti erilaisista musiikkityyleistä ja niiden historiasta Suomessa aina 1900-luvun alusta tähän päivään. Tuotantoni sisältää väitöskirjan Helsingin Sanomien pop- ja jazzkritiikin varhaishistoriasta, historiikit pääkaupunkiseudun diskokulttuurin ensi vuosikymmenistä ja 1970–80-lukujen suomalaisesta syntikkamusiikista, Bottan ravintoloiden 50-vuotishistoriikin sekä viimeisimpänä dj-alan ja -ammatin käsikirjan.

Olen toimittanut yli kymmenen vuoden ajan myös musiikkia koskevia radio-ohjelmia ja lehtijuttuja. Pureudun aiheisiin sekä dokumenttilähteitä hyödyntämällä että henkilöitä haastattelemalla.

Vad jag gör under besöken

Luennoin, haastattelen ja keskustelen. Henkilöistä, ilmiöistä ja laajemmista historiallisista kehityskuluista suomalaisessa musiikissa kerron mielelläni. Koska toinen ammattini on ollut dj jo parikymmentä vuotta, esitysten täydentäminen aiheeseen sopivilla musiikkivalinnoilla ei ole ongelma.

Produktion

Dj – Käsikirja. 2021, Johnny Kniga, 384 s.

Bottan henki. Oy Botta Ab:n ravintolatoimintaa Bottalla, Manalassa ja St. Urho's Pubissa 1970–2020. 2020, Oy Botta Ab, 152 s.

Synteettinen Suomi. Syntetisaattorimusiikin tekijöitä Suomessa 1970- ja 1980-luvuilla. 2019, Svart Publishing, 260 s.

Stadin diskohistoria. Diskoja, tiskijukkia ja varhaista dj-kulttuuria Helsingin seudulla 1966–1988. 2017, joukkorahoituksella toteutettu omakustanne, 302 s.

”Ei mitä hyvänsä rilutusta” – Populaarimusiikin tie legitiimiksi kulttuuriksi Helsingin Sanomissa 1950–1982. Väitöskirja, 2015, Musiikkiarkisto, 340 s.