Karla Malm

 Karla Malm Ladda en bild som kan publiceras

© Ville Malja

Helsinki

Författarbesök
Föreläsningar
Bokprat
Verkstäder
Virtuella författarbesök
Festtal

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Esikoiskirjailija ja väitöskirjatutkija, jota kiehtovat nuorisokulttuuriset ilmiöt sekä kielen ja kerronnan mahdollisuudet.

Målgruppen för mina böcker

Vuxna , Gymnasium/yrkesskola

Beskrivning

Olen helsinkiläinen esikoiskirjailija, väitöskirjatutkija sekä taiteen ja valtiotieteiden maisteri (TaM, VTM). Esikoisromaanissani Luxissa (Like, 2022) käsittelen kahden tytön välistä suhdetta kuvaamalla luokan, eriarvoisuuden ja sukupuolen vaikutuksia nuoruuteen. Muistojen muovaamilla paikoilla on keskeinen asema työskentelyssäni. Tekeillä olevassa romaanissani palaan minulle alati kiehtoviin tyttöyden ja nuoruuden teemoihin.

Taiteellisen työskentelyni ohella olen toiminut tutkijana lukuisissa nuoruuteen ja nuorisotyöhön liittyvissä hankkeissa ja kirjoittanut esimerkiksi nuorten korona-ajan kokemuksista, hengailusta, kaupunkitilasta ja roadman-ilmiöstä. Näiden hankkeiden tiimoilta olen tottunut esiintymään erilaisille yleisöille panelistina, luennoitsijana sekä työpajan vetäjänä. Erityisen lähellä sydäntäni on nuorten kanssa keskusteleminen. Minulle mieluisia aiheita ovat muun muassa edellä mainitut nuoruus, kaupunkitila ja tyttöys, mutta myös kirjoittaminen, kirjallisuus ja taiteelliseen työskentelyyn liittyvät käytännöt.

Olen valmistunut taiteen maisteriksi kesäkuussa 2023 Taideyliopiston kirjoittamisen maisteriohjelmasta ja valtiotieteiden maisteriksi Helsingin yliopiston poliittisesta historiasta 2017. Tällä hetkellä kirjoitan romaanini ohella tieteellistä artikkelia terrorijärjestö Isisin länsimaisille tytöille ja nuorille naisille suuntaamasta propagandasta.

Vad jag gör under besöken

Erityisen kotoisiksi koen erilaiset nuoruuteen liittyvät teemat sekä kirjoittamisen, lukemisen ja kirjallisuuden. Lisäksi avaan mieluusti oman kirjoittamiseni praktiikkaa ja omaa polkuani kirjoittajuuteen. Toivottaessa voin esitellä taiteellisen työskentelyni välineitä sekä teettää niihin liittyviä harjoituksia. Näiden pohjalta voin myös pitää työpajoja erilaisille kuulijoille.

Kirjailija-tutkijan kaksoisroolissa minulta voi myös toivoa tutkimuksellisempaa lähestymistapaa, muun muassa nuoruuteen, sukupuoleen, kaupunkitilaan, hengailuun tai nuorisotyöhön liittyviä luentoja.

Produktion

”Kadulla me ollaan niiden nuorten paikoilla” – Raidenuorisotyö julkisissa ja puolijulkisissa tiloissa. 2018. Helsinki: Nuorisotutkimusseura & Nuorisotutkimusverkosto.

Itsenäistyvä nuori, vahvistuva toimija. 2018. Helsinki: Nuorisotutkimusseura & Nuorisotutkimusverkosto.

Tietotulvan hallinnan ammattilaiset – Nuorten tieto- ja neuvontatyö 2020-luvulla. 2019. Oulu: Koordinaatti.

”Parempi vaihtoehto kuin 80-luvun Suomi”? Nuorisotyön tekijät, paikat ja ympäristöt vuonna 2030. 2021. Helsinki: Humanistinen ammattikorkeakoulu.

Lux. 2022. Helsinki: Like Kustannus.

Nuoruus korona-ajan kaupungissa. 2023. Toim. Sofia Laine, Eila Kauppinen, Karla Malm & Tommi Hoikkala. Helsinki: Nuorisotutkimusseura & Nuorisotutkimusverkosto.