Merja Mäki

 Merja Mäki

© Pirjo Syrjälä

Kauhava

Författarbesök
Föreläsningar
Bokprat
Verkstäder
Virtuella författarbesök
Festtal
Intervjuare / konferencier

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Olen kirjailija sekä äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja. Kirjoitan sekä ihmesatuja lapsille että spekulatiivista fiktiota aikuisille.

Målgruppen för mina böcker

Aikuiset , Lågstadium , Förskola , Lukio/ammattikoulu , Päiväkoti/esikoulu , Högstadium

Beskrivning

Olen kirjoittanut romaaneja lapsille, varhaisnuorille ja aikuisille. Olen kirjoittanut myös novelleja ja lyhyitä satuja. Olen Suomen Kirjailijaliiton ja Suomen Nuorisokirjailijoiden jäsen.

Esiintyjänä nojaan työkokemukseeni äidinkielen ja kirjallisuuden lukio-opettajana. Työpajoissani käytän tehtävänantoja ja työtapoja, jotka olen vuosien varrella havainnut toimiviksi. Olen tottunut mukauttamaan esityksiäni ja improvisoimaan kulloisenkin yleisön ja tilanteen mukaan. Minulla on kokemusta erilaisten juhlapuheiden pitämisestä, paneelikeskusteluihin osallistumisesta ja haastatteluista.

Näkökulmani esiintymisissäni on usein lukemisen ja sanataiteen merkitys. Lähestymistapani etenkin lapsiyleisöä kohtaan on kannustava: yhdessä huomataan erityisesti vahvuudet lukemisen tai kirjoittamisen taidoissa.

Vad jag gör under besöken

Vierailuni voi olla luento, työpaja tai näiden yhdistelmä. Keskustelen etukäteen vierailun tilaajan kanssa sisällöistä ja kuulen mielelläni muutaman sanan yleisöstä, jotta voin kohdentaa esitykseni tarkasti. Voin pitää puheita, haastatella tai juontaa.

Sekä kirjailijana että opettajana näen näköalapaikalta luku- ja kirjoitustaitojen kehityksen. Tätä hyödynnän, kun joko puhun lukutaidon merkityksestä tai ohjaan luovan kirjoittamisen työpajoja. Olen tottunut innostamaan ja kannustamaan muita tarinoiden maailmassa. Voin käsitellä omaa fiktion kirjoittamistani tai kirjoittamista joko harrastuksena tai tavoitteellisena toimintana. Asiantuntijana voin toimia suomen kieltä tai ohjaajan/opettajan pedagogiikkaa koskevilla luennoilla.

Työpajoissa ohjaan proosatekstien kirjoittamista. Valitsen työtavat sen mukaan, miten tottuneita kirjoittajia osallistujat ovat. Osallistujilla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta fiktion kirjoittamisesta. Ilmapiirin luomisella on pajoissa suuri merkitys.

Produktion

Kuvitetut lastenromaanit Unilehmän kevätkirja (2020, Lector Kustannus) ja Unilehmän joulutarina (2017, Lector Kustannus).
Kuvitettu lastenromaani Salaisuus sumussa (2018, Lector Kustannus).

Romaani Kaksi vettä (2017, Nordbooks).

Varhaisnuorten romaanit Venesataman Tillinka ja Vaaralliset vuoret (2014, Nordbooks) ja Venesataman Tillinka ja meriseikkailu (2012, Nordbooks).

Satuja on julkaistu kolmessa satukokoelmassa ja novelleja kahdessa antologiassa. Kirjallisuusaiheisen antologian toimittaminen muun toimituskunnan kanssa.