Pauliina Lindholm

 Pauliina Lindholm Ladda en bild som kan publiceras

© Arto Wiikari

Helsinki

Författarbesök

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Målgruppen för mina böcker

Aikuiset

Beskrivning

Olen 54-vuotias helsinkiläinen graafikko, ja esikoiskirjani Komendantti ilmestyy Otavan kustantamana 3.8.2017. Romaani kertoo Suomenlinnan rakentamisesta 1700-luvun puolivälissä ja se voitti Suomi 2017 -romaanikilpailun. Asun keskellä kaupunkia Kalliossa ja kirjoitan työhuoneella Suomenlinnassa sen mitä muilta töiltäni ennätän.

Mitt modersmål är finska men jag uppträder gärna även på svenska. Boken “Komendantti” kommer ut på finska i början av augusti 2017. Den berättar om Augustin Ehrensvärd och hans fästningsverk i Sveaborg på 1700-talet. Jag är 54-årig grafiker från Helsingfors och skriver på min fritid.

I’m a Helsinki-based 54-year-old debut writer, who’s novel “Komendantti” (release on 3 August 2017) tells about Finland and Suomenlinna fortress in 1748. My native language is Finnish but I speak fairly fluent English.

Vad jag gör under besöken

Voin kertoa kirjasta mahdollisesti kiinnostuneille lukijoille kirjasta ja sen syntyprosessista.

Kahlasin romaania kirjoittaessani läpi paljon Suomen 1700-luvun historiaa, sekä Ruotsin vallan ajan tapahtumia että vielä vanhempaa suomalaista kansanperinnettä. En ole historioitsija, mutta mielelelläni keskustelen siitä, miten kansanperinteellä ja historian tuntemuksella on annettavaa nykypäivän suomalaisuudelle.

En myöskään ole ammattikirjailija (työskentelen graafikkona), joten en osaa neuvoa kirjoittamisen tekniikoissa ja muussa kirjoittamiseen liittyvässä muuten kuin oman kokemukseni kautta. Mutta voin kertoa siitä, miten vielä yli viisikymppisenä voi yllättäen löytää uuden puolen itsestään, ja millaisten tapahtumien kautta se voi tapahtua.

Ehkä tällä tietämyksen tasolla keskustelu- ja haastattelutilaisuudet ovat onnistuneempia kuin asiantuntijaluennot. Toiveita saa aina silti esittää.

Jätin paikkatoiveiden listasta koulut pois, koska romaani on suunnattu aikuisyleisölle. Jos aihe sattuisi kiinnostamaan koululaisia, voin totta kai käydä kertomassa siitä nuoremmillekin.

Produktion

Komendantti, romaani, Otava 2017