Silja-Elisa Laitonen

 Silja-Elisa Laitonen

© Riina Saltiola / Tammi

Författarbesök
Föreläsningar
Bokprat
Verkstäder
Virtuella författarbesök
Festtal

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Olen aiemmin poliisina toiminut esikoiskirjailija, joka kertoo väkevien naisten tarinoita. Esiintyjänä olen mukaansatempaavan energinen.

Målgruppen för mina böcker

Aikuiset

Beskrivning

Olen käsikirjoittajaksi valmistuva esikoiskirjailija, ja olen ennen luovalle alalle loikkaamista toiminut Helsingissä poliisina. Kerron väkevien naisten tarinoita, ja haluan niillä laajentaa käsitystä naiseudesta. Tammikuussa 2022 ilmestynyt esikoiskirjani Valinta tarjoaa naisnäkökulman sotahistoriaan ja sen teema on jatkoa lyhytdokumentilleni Susinartut ja Lahtarin morsiamet, joka kertoo sisällissodan naistaistelijoista.Sotahistoria ja vakava draama eivät kuitenkaan ole ainoa osaamisalueeni – komediallinen tarinan kerronta on vahvuuteni ja osaan hyödyntää sitä laajasti, myös esiintyjänä. Tempaan yleisön mukaani ja annan tarinan elää.Olen kirjan kirjoittamisen lisäksi ideoinut ja järjestänyt Neito-Festivaalin, joka koostuu uusien tekijöiden lyhytelokuvista. Tämän lisäksi olen päässyt toimimaan tv- ja elokuvapuolella. Kerron mieluusti käsikirjoittajan ammatista sekä siitä, miten käsikirjoitusteorioita voidaan hyödyntää kirjallisuuden puolella.

Vad jag gör under besöken

Voin luennoida käsikirjoittamisesta ja proosan kirjoittamisesta sekä siitä mitä eroja ja yhtäläisyyksiä näillä luovan kirjoittamisen muodoilla on. Kerron mieluusti myös taustatyön ihmeellisestä ja koukuttavasta maailmasta. Sotahistorian naisnäkökulma on vahva osaamisalueeni ja keskustelenkin siitä varsin innokkaasti.

Otan vastaan ennakkokysymyksiä ja ajatuksia tilaajalta- tavoitteenani on tehdä vierailusta tilaisuuteen sopiva energinen kokonaisuus, jonka aikana ei tarvitse nuokkua!

Produktion

Valinta, 2022, Tammi