Titta Kuisma

 Titta Kuisma Ladda en bild som kan publiceras

Hartola

Författarbesök
Verkstäder

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Olen lastenkirjailija, luontokasvattaja, joka jakaa lapsille omia elämyksiä ja kokemuksia upeasta luonnostamme!

Målgruppen för mina böcker

Förskola , Päiväkoti/esikoulu

Beskrivning

Teoksissani ja vierailuissani vien lapset seikkailulle suomalaiseen luontoon: upeisiin metsiin, niityille, vesiluontoon, lintujen ihmeelliseen maailmaan ja jopa sateenkaareen!

Olen kirjoittanut lapsille lähes 20 vuotta. Ensimmäisen tarinan kirjoitin luontokerholaisilleni. Myöhemmin sitten yksi tarinoistani; Satu puusta, joka halusi muuttaa maalle ilmestyi kirjana, ja sen jälkeen on ilmestynyt viisi muuta luontoaiheista lasten tieto- ja satukirjaa.

Olen vieraillut muun muassa ala-asteilla ja kirjastoissa kertomassa kirjoistani ja niiden teemoista.

Vad jag gör under besöken

Vierailuilla luen kirjojeni tarinoita jakaen lapsille elämyksiä luonnosta. Samalla jaan tietoa, sillä kirjoissa on satujen lisäksi erillisiä tietosivuja, joiden taidokkaita kuvia myös esittelen. Kuuntelen mielelläni lasten luontokokemuksia vierailuni yhteydessä.

Lapsen oma väriseikkailu -kirjan pohjalta olen rakentanut työpajan, jossa tutkimme valoa ja luonnon eri värejä. Lapsen oma metsäkirjan pohjalta tutustumme Nuppu-liiturin elämään ja metsäluonnon monimuotoisuuteen. Lapsen oma luontoretki -kirjan teema vie meidät seikkailulle kesämökin ympäristöön sekä tutustuttaa savusaunassa asuvaan Hermanni-tonttuun ja juhannusperinteisiin. Lapsen oma lintukirja esittelee Eetu-sinitiaisen taivalta poikasesta aikuiseksi linnuksi sekä lintujen moninaista elämää.

Produktion

Satu puusta, joka halusi muuttaa maalle, Minerva 2007
Puuvanhus ja pikkukoivu, Pieni Karhu 2010
Lapsen oma lintukirja, Minerva 2012
Lapsen oma luontoretki - seikkailuja mökkimaisemissa, Minerva 2014
Lapsen oma väriseikkailu - Satua ja tietoa luonnon väreistä, Minerva 2017
Lapsen oma metsäkirja. Minerva, 2020