Kati Kelola

 Kati Kelola Ladda en bild som kan publiceras

© Marek Sabogal

Helsinki

Författarbesök
Föreläsningar
Bokprat
Verkstäder
Virtuella författarbesök

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Olen toimittaja ja tietokirjailija, joka on erikoistunut kestävään matkailuun ja narratiiviseen journalismiin.

Målgruppen för mina böcker

Vuxna

Beskrivning

Olen julkaissut kaksi käytännön tietokirjaa kestävästä matkailusta ja matkailun tulevaisuudesta. Vaihtuvia maisemia – 100 ideaa maata pitkin matkailuun käsittelee aikamme suurta kysymystä: miten voi matkustaa ilmastoystävällisemmin? Kirja tarjoaa konkreettisia ideoita. Vastuullisen matkailijan käsikirja neuvoo, millaisilla valinnoilla omasta matkasta voi tehdä sekä ekologisesti että eettisesti kestävämmän. Olen teoksen toinen kirjoittaja.

Työskentelin aiemmin pitkään Mondo-lehden päätoimittajana. Olen käynyt esiintymässä matkailuaiheista runsaasti erilaisissa tapahtumissa sekä mediassa ja vetänyt siihen liittyviä keskusteluja.

Toimittajana olen erikoistunut narratiiviseen journalismiin eli kirjoitan pitkiä, tarinallisia juttuja. Teen reportaaseja, henkilökuvia ja ilmiöjuttuja. Olen myös kouluttanut matkajuttujen kirjoittamisesta.

Taustaltani olen antropologi ja valmistunut maisteriksi visuaalisesta antropologiasta Lontoon Goldsmiths Collegesta.

Vad jag gör under besöken

Puhun mielelläni kestävästä matkailusta, kerron vinkkejä ja autan miettimään keinoja, joilla omaa matkustamistaan voi muuttaa käsillä olevaan ilmastoaikaan sopivammaksi.

Vedän mielelläni myös keskusteluja ja paneeleja laajasti eri aiheista. Journalistina osaan ottaa selvää, laatia kiinnostavia kysymysrunkoja sekä pitää keskustelun hyppysissä. Toimittajan ammattitaitoon kuuluu miettiä sisältöä vastaanottajan kannalta. Mikä aiheessa on kiinnostavinta juuri tälle yleisölle? Rakennan kulloisestakin tilaisuudesta aina kyseistä yleisöä parhaiten palvelevan ja innostavan. Olen saanut hyvää palautetta sekä esiintyjänä että moderoijana.

Voin tulla kertomaan myös journalistin työstä tai opettamaan journalismin eri työvaiheita tai tyylejä. Minulla on pitkä kokemus toimittajana, toimituspäällikkönä ja päätoimittajana. Olen aiemmin suunnitellut ja vetänyt kirjoittajakoulutuksia. Työskentelen pääasiassa aikakauslehdille.

Minua kiinnostavat myös kulttuuri, kulttuurit ja kulttuurien välisyys.

Produktion

Vaihtuvia maisemia – 100 ideaa maata pitkin matkailuun, 2021, Gummerus.
Vastuullisen matkailijan käsikirja (kirj. yhdessä Heidi Kalmarin kanssa), 2009, Image Kustannus.