Laura Herva

 Laura Herva Ladda en bild som kan publiceras

© Sonja Sinisalo

Rovaniemi

Författarbesök
Föreläsningar
Bokprat
Verkstäder
Virtuella författarbesök

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Runoilija, jonka kirjoittaminen kurottaa kohti mykkiä pisteitä, mutta esiintyminen kohti yhteistä ja jaettua.

Målgruppen för mina böcker

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu

Beskrivning

Olen runoilija, jonka esikoisteos “pinnat. hankaumat” ilmestyi syksyllä 2021. Taiteellisen työni lisäksi työskentelen kirjastonhoitajana Rovaniemen kaupunginkirjastolla sekä opetan luovaa kirjoittamista kansalaisopistolla. Syksystä 2020 asti olen työskennellyt VOIMA/SANA-hankkeessa, jossa vahvistetaan nuorten kulttuurihyvinvointia sanataiteen keinoin. Eri työtehtävieni tarjoamat erilaiset tulokulmat kirjallisuuteen rikastuttavat toisiaan.Koulutukseltani olen filosofian maisteri.  Pääaineeni kirjallisuuden lisäksi olen opiskellut luovaa kirjoittamista, filosofiaa, sukupuolentutkimusta, tiedotusoppia, taidehistoriaa ja suomen kieltä.

Vad jag gör under besöken

Kirjailijavierailulla esitän runojani, kerron teoksen syntyprosessista sekä omasta matkastani runoilijaksi.

Puhun mielelläni laajemminkin runouden lukemisesta ja kirjoittamisesta, lajityypillisistä piirteistä sekä runouden keinoista, kirjallisuushistoriallisesti runouden modernismista sekä nykyrunoudesta.

Työssäni koen tärkeäksi kirjallisuuden, lukemisen ja kirjoittamisen hyvinvointia ja itseilmaisua vahvistavan potentiaalin, joten tämä on myös yksi teema, josta kerron mielelläni. Olen ohjannut luovaa kirjoittamista mm. nuorille mielenterveys- ja päihdekuntoutujille, ja työskentelen sen eteen, jotta kaikki voisivat tuntea olevansa osa yhteistä kirjallista kulttuuria.

Vierailut on mahdollista räätälöidä ja teemoitella hyvinkin tarkkaan kohderyhmä huomioiden. Olen ohjannut monenikäisille alakoululaisista ikäihmisiin.

Produktion

pinnat. hankaumat, 2021, Basam Books