Ann-Sofi Carlsson

 Ann-Sofi Carlsson Ladda en bild som kan publiceras

© Pia Hildén

Vasa

Föreläsningar
Författarbesök
Virtuella författarbesök

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Jag är verksam som författare och ämneslärare i gymnasiet. Jag skriver både poesi och prosa, men kanske är novellgenren min specialitet.

Målgruppen för mina böcker

Gymnasium , Vuxna

Beskrivning

Jag är bosatt i Vasa och jobbar vid sidan av mitt författarskap som lektor i matematiska ämnen i Vörå samgymnasium. Hittills har jag gett ut två novellsamlingar och två romaner. Jag talar gärna om mitt författarskap och om hur man genom läsande och skrivande kan utvecklas som skribent. Jag kan hålla en föreläsning inför en större grupp eller läsa utdrag ur egna texter. I en mindre grupp kan jag presentera novellen som form och hålla skrivövningar. Tidigare har jag uppträtt på skolor, i bibliotek och i samband med olika kulturevenemang.

Vad jag gör under besöken

Jag kan erbjuda olika sorters författarbesök. På ett bibliotek kan jag berätta om mina böcker och tala allmänt om skrivande och läsande. I en skolklass kan jag presentera novellen som form och hålla skrivövningar. Jag kan ge tips på hur man redigerar sina texter. I samband med ett kulturevenemang kan jag uppträda med högläsning.

Produktion

Fyra döttrar, 2020, Marginal
Labyrinten, 2019, Marginal
Inget har hänt, 2017, Scriptum
Jag undrar hur det känns att falla fritt, 2015, Scriptum