Pirkko Arhippa (Syynimaa)

 Pirkko Arhippa (Syynimaa)

Naantali

Författarbesök
Verkstäder

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Målgruppen för mina böcker

Beskrivning

Täytän kohtapuoliin (15.2.2015) kahdeksankymmentä. Omalääkärini kysäisi alkuvuodesta: ”Etkö ole ajatellut jäädä eläkkeelle?” Kysymys oli –toivottavasti – tarkoitettu huumoriksi, mutta minä vastasin vakavikkona. Tästä ammatista ei jäädä eläkkeelle, ei varsinkaan, jos nauttii valtion taiteilijaeläkettä. Aion siis kirjoittaa niin kauan kuin eläke juoksee ja itse kävelen. Kymmenkunta vuotta olen toki turvautunut sauvoihin, mutta tähän asti vain kerran yksi – savolainen, oletan – uteli, mihin sukset ovat karanneet.

Ryhdyin kirjailijaksi 12.11.1966 kello 11 enkä päivääkään vaihtaisi pois. Aamukahvini juon – aamulenkin jälkeen – eteisessä, jota mielialan ylläpitämiseksi kutsumme halliksi. Minut kutsutaan aina valmiille. Kynttilä palaa seinälampetissa, ja molempien suu käy. Puhumme usein politiikkaa, koska siitä olemme yhtä mieltä. Tänä talvena olemme lisänneet ennestäänkin monipuoliseen aamiaiseemme tomaattia, jotta punainen säilyisi edes jossain. Kolmekymmentäkaksi vuotta minulla oli nelijalkainen kellokortti, jonka vaikutus jatkuu. Menen koneelle seitsemänä aamuna viikossa, suoraan kahvipöydästä.

Valmiiksi saan kaksi käsikirjoitusta vuodessa. Määrällisesti eniten olen kirjoittanut kioskiviihdettä Kolmiokirjalle, reilusti yli 100 nidettä. Kaikkiaan teoksia on vielä alle 200, mutta työ jatkuu.

Vad jag gör under besöken

Dekkareista ja/tai lukuviihteestä puhun, haastattelijan kanssa tai ilman. Kielet suomi ja ruotsi.

Produktion

Useita romaaneja. Myös lehtikolumneja ja jännitysnovelleita.