Nadja Andersson

 Nadja Andersson Ladda en bild som kan publiceras

© Sets / Cata Portin

Scotland

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Konstnär, illustratör och bilderboksskapare. Drar lekfulla verkstäder och föreläsningar för barn, ungdomar och vuxna.

Målgruppen för mina böcker

Beskrivning

Jag heter Nadja Andersson och jobbar som frilansande illustratör, konstnär och visuell berättare. Jag är född och uppvuxen i Helsingfors men har också bott och jobbat i Storbritannien, Norge och Grekland. Jag illustrerar bilderböcker, tidningar och vetenskapliga artiklar, samt skriver och tecknar serier. Jag har skrivit bilderboken Hönans Kalas som publicerades 2017.
Jag arbetar också som bildkonstnär.

Jag har tidigare uppträtt i Finland och i Storbritannien med högläsning för barn, verkstäder för barn och vuxna, samt presentationer av mig själv och mitt arbete. Jag har också dragit workshops i Storbritannien om kreativ meditation. Jag har dragit virtuella verkstäder och presentationer i tillägg till IRL-uppträdanden.

My name is Nadja Andersson, I’m a freelance illustrator, artist and visual storyteller from Helsinki. I run workshops and presentations in Swedish, Finnish and English. www.nadjaandersson.com for more information.

Vad jag gör under besöken

För barn 0-6:

Jag läser högt ur min bok Hönans kalas och drar därefter en lekfull verkstad var barn och vuxna får pyssla tillsammans eller själva med diverse roliga material och skapa en karaktär ur min bok. Vi talar också om bokens budskap och om hur jag skapat bilderna (kollage-teknik).

Äldre barn, ungdomar, vuxna:

Jag talar om min serienovell Alter Ego, och om mina tidningsserier UGLYDUCK som hanterar diverse svåra teman. Barnen får sedan träna att teckna känslor som serier. Jag berättar om mitt arbete som frilansande bildskapare och visuell berättare, och om hur jag hittat till de jobb som jag har idag. Jag uppmuntrar unga till experimentellt skapande och att reflektera på hur en berättelse kan bli till. Jag talar om hur man kan börja jobba som konstnär och/eller illustratör, och hur min vardag som professionell bildskapare ser ut.

Mina verkstäder brukar vara mellan 1-2h, och jag lämnar alltid tid för frågor. Gruppens storlek kan variera, för en verkstad max ca 20 personer.

Produktion

Text&Illustration:
UGLYDUCK, 2020, KSF Media (Hbl Junior).
Alter Ego, 2019, En Liten Bok.
Hönans Kalas, 2017, Schildts&Söderströms.

Illustration:
LILLA BÄ!? En Bä-Bäblisk Berättelse, 2014, författarens eget förlag (Christina Andersson).
Senja opettaa sinulle ruotsia, 2012 författarens eget förlag (Senja Larsen).

Arbeten som bildkonstnär: se hemsida