Arja Andersson

 Arja Andersson

© Ulla-Maija Lähteenmäki, WSOY

Helsinki

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Målgruppen för mina böcker

Beskrivning

Elin lapsuuteni Lapin pikkukylissä. Kouluun Rovaniemelle muutin 10-vuotiaana. Opiskelin Tampereella, työpaikan sain Helsingistä 1980-luvun vaihteessa. Nyt olen jo isoäiti. Elämänkokemukseni myötä uskon osaavani asettua monenlaisten ihmisten ajatus- ja tunnemaailmoihin. Pienimmässäkin kohtaamisessa saattavat liikkua ikiaikaiset voimat ja suuret tunteet. Käytän värejä, hajuja ja muita aisteihin vaikuttavia ilmaisuja nostaakseni esiin symbolisia rakennelmia ja purkaakseni totunnaisia vastakkainasetteluja. Taiteessa arvoon nousevat estetiikkaa ja erotiikkaa enemmän kuin ekonomia ja etiikkaa, vaikkei se ihan aina olisikaan vanhaa ja hapanta.

Vad jag gör under besöken

Kirjailijavierailuilla voisin toteuttaa pieniä ilmaisutyöpajoja. Olen miettinyt musiikkia ja kuvia tekstiin yhdistävää pakettia, joka voisi innostaa myös vanhainkodeissa.
Voisin myös kertoa tuotannostani ja vastata kysymyksiin. Silloin olisi hyvä, jos edes yksi teoksistani olisi jo etukäteen luettu. Teksti Krookuspuisto oli mukana teoksessa Lukiolaisen äidinkieli ja kirjallisuus (WSOY 2000, tosin etunimi oli kirjoitettu muotoon Anja).

Kielenä suosin suomea, mutta englanniksi ja ruotsiksi voisin myös esiintyä. Tosin teoksiani ei ole käännetty muille kielille ainakaan vielä.

Produktion

Vika, pienoisromaani, WSOY 2003
Riekot, pienoisromaani, WSOY 1996
Kevyet ruukut, lyhytproosaa, WSOY 1992
Se joka lauloi, lyhytproosaa, WSOY 1990
Vika, romaani, WSOY 1988