Harri Ahonen

 Harri Ahonen

© Petteri Arminen / Tammi

Tampere

Författarbesök
Föreläsningar

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Tietokirjailija, luontokuvaaja ja ammattivaeltaja, joka taitaa tiedon, kuvailun ja tarinan yhdistämisen.

Målgruppen för mina böcker

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu , Högstadium

Beskrivning

Olen tamperelainen tietokirjailija ja luontokuvaaja. Toimin tiiviisti luonnon hyväksi luennoilla ja sen ulkopuolella. Olen kokenut esiintyjä, pitänyt noin 200 luentotilaisuutta Suomessa ja noin 10 Saksassa, Tsekissä, Slovakiassa ja Unkarissa. Luennot ovat keränneet paljon kiinnostuneita kuulijoita, enimmillään lähes 200 kuulijaa. Pienin määrä on ollut 8 kuulijaa muutama vuosi sitten.

Luennot koostuvat ottamistani valokuvista sekä kerronnasta, jossa tiivistyy tieto ja tarinat, jotka muodostavat nojatuolimatkan luennon aiheeseen.

Tietokirjakokemukseni on laaja. Olen kirjoittanut viisi kustannusyhtiö Tammen julkaisemaa tietokirjaa. Pohjois-Skandinavian vaellusreitit julkaistiin vuonna 2014, Keski-Skandinavian vaellusreitit helmikuussa 2016, Pohjois-Norjan rannikkoreitit 2017, Etelä-Skandinavian vaellusreititi 2019 ja Pyhän Olavin retkeilyreitit 2020.

Kirjojen lisäksi järjestän 2-4 valokuvanäyttelyä vuosittain. Ne ovat keränneet useita tuhansia katsojia.

Vad jag gör under besöken

Retkeily ja vaeltaminen kolmen Pohjoismaan, Suomen, Ruotsin ja Norjan alueella ovat pääaiheitani.

Luennot valmistan etukäteen noin 45-60 minuutin mittaisiksi. Harjoittelen ne etukäteen useita kertoja, jotta luento on hyvin paketoitu tilaisuutta varten.

Ottamani valokuvat toimivat kerronnan ohella luennon kehyksenä, joka etenee napsakkaa vauhtia - välillä hengähtäen ja kysymyksille sijaa antaen.