Virtuaalivierailuista: kirjailijalle

Virtuaalivierailut

Lukukeskus välittää virtuaalivierailuja ja -työpajoja kaikenikäisille ja eri tilaisuuksiin. Virtuaalivierailu on helppo tapa toteuttaa turvallinen vierailu poikkeusoloissa tai silloin, kun välimatkat estävät lähivierailun toteutumisen. Virtuaalivierailu luo ainutlaatuisen kohtaamisen ja mahdollistaa vierailuun ulottuvuuksia, joita ei välttämättä voi toisintaa lähivierailulla.
”Kirjoittamiseni kannalta on upeaa se, että minun ei tarvitse matkustaa minnekään vaan voin pysyä kotona, omassa työhuoneessani.”

Lukukeskus välittää kirjailijavierailuja ympäri Suomen ja kaikkialle maailmaan. Silloinkin kun kirjailija ja yleisö ovat kaukana toisistaan, virtuaalivierailu mahdollistaa kohtaamisen. Toisin kuin tallenne tai striimi, vierailu perustuu henkilökohtaiseen kohtaamiseen ja vuorovaikutukseen.

Lukukeskuksen virtuaalipalvelua on toteutettu menestyksekkäästi jo usean vuoden ajan. Tietokoneen välityksellä kirjailijat ovat vierailleet oppilaiden kodeissa, työväenopiston lukupiirissä, työyhteisöissä ja kirjaston asiakkaiden luona.

Lukukeskuksen kyselyn mukaan 100 % kirjailijoista lähtisi uudelleen virtuaalivierailulle. 100 % mielestä virtuaalivierailukokemus oli kokemuksena hyvä tai kiitettävä. 

”Tekninen tsekkaus etukäteen auttoi keskittymään sisältöön, ja tilanne oli mukava ja keskusteleva.”

Virtuaalivierailun järjestäminen on helppoa, tarvitaan vain nettiyhteys, web-kamera ja tietokoneen äänentoisto ja mikrofoni.

Tutustu virtuaalivierailuvinkkeihin

Oletko menossa virtuaalivierailulle esiintymään? Lue vinkit vierailuun valmistautumiseen

Haluatko lisätietoa virtuaalivierailuista? Ota yhteyttä: Suvi Alanko, suvi.alanko(a)lukukeskus.fi