Tuija Wetterstrand

 Tuija Wetterstrand Lataa painokelpoinen kuva

© Nauska

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Haastattelut / juonnot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Arkeologia, erityisesti esihistoriallinen kalliotaide. Historia, erityisesti sisällissota 1918.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen valmistunut arkeologiksi Helsingin yliopistosta, mutta työurani olen tehnyt tiedottajana ja toimittajana. Työni ohella olen kirjoittanut tietokirjoja, joiden aihepiirit vaihtelevat esihistoriasta lähihistoriaan. Arkeologiassa erityisalaani on Suomen alueen esihistorialliset kalliomaalaukset, mutta myös koko sirkumpolaarisen alueen metsästäjä-keräilijäväestön kalliotaide, lisäksi paleoliittinen luolataide Euroopassa. Sisällissodan 1918 teemoista hallitsen erityisesti punakaartin panssarijunat, helsinkiläisten kaartien muodostumisen sekä Hennalan vankileirin tapahtumat. Minulla on sivustaseuraajana kokemusta myös suomalaisesta kehitysavusta ja ekspatriaattielämästä 1990-luvulla, erityisesti Somaliassa ja Vietnamissa.

Mitä teen vierailulla?

Suomen kalliomaalauksista minulla on kattavasti kuvia, samoin naapurimaiden kalliomaalauksista ja kalliopiirroksista. Näkökulmia esitelmiin voivat olla muinaisten ihmisten henkinen elämä, uskomukset tai luontosuhde, myös nykypäivän ihmisen kokemus luonnosta kalliomaalausten äärellä.

Sisällissodan kulkua voin parhaiten valottaa seuraamalla panssarijunan n:o 1 miehistön muodostumista ja junan reittiä sodassa. Hennalan vankileiriltä voin nostaa esille yksittäisiä ihmiskohtaloita osana yleistä poliittista ja yhteiskunnallista tilannetta välittömästi sodan jälkeen.

Voin kertoa myös sanoin ja kuvin omien kokemusteni pohjalta millaista oli elää Somalian pääkaupungissa Mogadishussa juuri ennen kuin maa hajosi. Santiago de Compostelan pyhiinvaellusreitin historiasta minulla on myös valmis esitelmä.

Tuotanto

http://www.wetterstrand.fi/