Nonna
Wasiljeff

Kirjojeni kohderyhmä

Kuvaus

Kirjoitan nuorille ja nuorille aikuisille, pääasiassa pojille, seikkailupainotteisesti jännitystä unohtamatta. Haluan tarjota lukijoille klassisia seikkailuja uudenlaisilla mausteilla, rikkoa genrerajoja ja tutkia uusia maailmoja. Vahvuuteni ovat fantasiassa, seikkailutarinoissa ja historiassa. Haluan luoda tarinoita, jotka innostavat erityisesti poikia lukemaan, mutta silti kiinnostavat myös tyttöjä.

Olen aktiivinen sosiaalisessa mediassa (Facebook, Instagram), piirrän ja harrastan nuortenkirjallisuutta. Olen puhunut alakoulun kuudesluokkalaisille kirjoistani, kirjoittamisesta sekä siitä, miten kirjailijaksi oikein tullaan. Lapsia on kiinnostanut kuvalliset lähestymistavat; pienessä tilassa ja lyhyessä ajassa ei jaksa lukea mitään powerpointilta, joten olen ratkaissut kerronnan kuvien avulla.

Mitä teen vierailulla?

Puhun mielelläni kirjallisuudesta, erityisesti nuorten ja poikien kirjoista, hahmojen värikkyydestä, hyvästä ja pahasta, pahiksista, seikkailuista.

Olen aloittanut oman kirjailijanurani 9-vuotiaana, oppinut suurimman osan kantapään kautta ja saanut teini-ikäisenä suurimmat oivallukseni. Osaan astua aloittelevien kirjailijoiden maailmaan ja kertoa siitä, miten kannattaa edetä, millä tavalla se kuuluisa oma ääni löytyy. Ja siitä, millaista kärsivällisyyttä vaaditaan.

Tuotanto

Tomupoika, Otava 2019
Loukkupoika, Otava 2018 (Topelius-ehdokkuus 2019)