Tove Virta

 Tove Virta Lataa painokelpoinen kuva

© Tove Virta

Karis

Föreläsningar
Verkstäder
Virtuella författarbesök
Bokprat
Författarbesök
Festtal
Intervjuare / konferencier

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Historieälskande nyhetsjournalist med förkärlek för personliga, berättelser. Har skrivit 2 faktaintervjuböcker, nu också en pjäs.

Kirjojeni kohderyhmä

Vuxna

Kuvaus

Jag brinner för att kombinerar historia och fakta med personliga berättelser och livsöden, att på ett ett lättfattligt och förståeligt sätt ta upp viktiga samhällsfrågor. Fler ska kunna förstå mer av den värld vi lever i.
I mina böcker varvar jag därför den vanliga lilla lokala människans minnen och tankar med fakta och större perspektiv. De pekar på hur annorlunda vi tänkt förr och varför saker kanske är som de är idag.

Är mångsysslare. Jobbar till vardags som producent på Yle. Utbildad journalist med bakgrund som nyhetsjournalist, radioprogramledare, tv- och webb-, och somereporter på Yle. Har under flera år varit konferencier på Bokkalaset i Ekenäs. Har i arbetssammanhang också undervisat. Skådespelare, nu också pjäsförfattare.

Mitä teen vierailulla?

Presenterar och diskuterar gärna mina böcker och deras innehåll, just nu mest på ytan är mentalvården förr och nu.
Kan också tala om journalistikens väsen, dagens mediavärld, mediakritik och vad public service är.
Personliga teman nära hjärtat är kreativitet och mod, hur viktigt skrivandet kan vara för välmåendet och att hålla skillnad på det professionella och personliga jaget.

Har hållit otaliga föreläsningar och bokprat i samband med att min första bok om Helene Schjerfbeck kom ut. Har också en stor vana som konferencier och intervjuare.

Tuotanto

Nytt på kommande:
Pjäspremiär (mer info senare), våren 2021, Kulturhuset Karelia i Ekenäs
Röster från Ekåsen, personliga berättelser och fakta från 100 år av mentalvård på Ekåsens sjukhus i Ekenäs, hösten 2020, Västnyländska kultursamfundet

Utgivna:
Vi minns henne- Helene Scherjfbeck i Ekenäs, personliga berättelser om Finlands största konstnär varvat med hennes livshistoria, 2010, Västnyländska kultursamfundet
Västnyländsk årsbok 2012-2016, Västnyländska kultursamfundet