Seija Helander (ent. Vilén)

 Seija Helander (ent. Vilén)

Espoo

Kirjailijavierailut
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Alkuopetus , Lukio/ammattikoulu , Päiväkoti/esikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Kierrän kouluilla Taunon ja Nellin kanssa juttelemassa lastenkirjoista. On ihanaa nähdä lasten innostuvan lukemisesta ja asioiden pohtimisesta!

Tauno ja Nelli -kirjojen teemat ovat aina ajankohtaisia. Sarjan ensimmäisessä osassa kuvattu evakkomatka on yksi Suomen 100-vuotisen historian pysäyttävämpiä ja merkittävimpiä tapahtumia, josta on jäänyt jälkiä niin suomalaiseen yhteiskuntaan kuin moniin perheisiin ja sukuihin. Taunon ja Nellin tarinan avulla on mahdollista eläytyä turvallisesti aikaisempien sukupolvien vaikeisiin kokemuksiin. Toisaalta samat kokemukset ovat tuoreina läsnä myös monen maahanmuuttajalapsen tai hänen perheensä elämässä. Tarina luo mahdollisuuksia kertoa lapsille pakolaisuudesta ja maahanmuutosta osana Suomen aikaisempaa historiaa. Kirjavierailuilla lapset keskustelevat ajankohtaisista asioista, historiasta, omista unelmistaan ja kirjaiijan ammatista.

Syksyllä 2018 ilmestyy Taunon ja Nelli seuraava kirja: Hirmuinen Sanahiiri. Se kertoo lukemaan oppimisesta, koulukiusaamisesta ja ystävyydestä. Sanahiiri-vierailun voi tilata jo nyt ensi syksyksi.

Mitä teen vierailulla?

Kirjailijavierailuihin kuuluu lukunäyte kirjasta, kuvaesitys (PowerPoint) ja oppilaiden valmistelemiin haastattelukysymyksiin vastaaminen. Teen mielelläni useampien oppituntien mittaisia vierailupäiviä samaan kouluun. Vierailua voi monipuolistaa tilaamalla kirjan etukäteen ja rakentamalla siten vierailusta kuukauden tähtihetken.

Kirjavierailujen lisäksi vedän erilaisia kirjoittamistyöpajoja ja liikunnallilsia sanataidetuokioita yhdessä Coach Karin kanssa. Taunon ja Nellin lorusuunnistuskortit tulevat Liikkuva koulu -materiaalipankkiin vuonna 2018.

Minut voi tilata myös esiintymään aikuisille lukijoille suunnattuihin tilaisuuksiin.

Tuotanto

LASTENKIRJAT
Tauno ja Nelli evakkomatkalla (Avain, 2017)
Tauno ja Nelli: Hirmuinen Sanahiiri (Avain, elokuu 2018)

ROMAANIT
Mangopuun alla (Avain, 2010)
Pohjan akka (Avain, 2012)

TIETOKIRJAT
Sormet sahramissa (Avain, 2011)
Onnellinen urheilija (Readme, 2015)
Kotikenttäetu (Readme, syksy 2017)

RUNOKOKOELMAT
Kerran olin minäkin mahtava. Pohjan akan runoja, Kustannus Helander 2017