Emma Vepsä

 Emma Vepsä Lataa painokelpoinen kuva

Tampere

Kirjailijavierailut
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet
Haastattelut / juonnot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Tavoitteeni on tarjota yleisölleni uusia näkökulmia maailmaan, murtaa turhia ennakkoluuloja ja kasvattaa luottamusta ihmisten välillä.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu

Kuvaus

Olen vuonna 1987 syntynyt ihmisoikeus- ja tasa-arvokysymyksiin erikoistunut toimittaja-tietokirjailija ja valokuvaaja. Minua kiinnostavat konfliktit ja kriisit, mutta etenkin tavallisten ihmisten tavallinen elämä. Kirjoissani pyrin tarjoamaan uudenlaisia näkökulmia maailmaan, murtamaan ennakkoluuloja ja kasvattamaan luottamusta ihmisten välillä.

Esikoiskirjani Asfalttivolgaa etelään (Atena 2018) kertoo liftausmatkastani Moskovasta Afganistaniin talvella 2015. Toinen teokseni, Tie Teheraniin (Atena 2019) on puolestaan matkakertomus liftausmatkastani Tallinnasta Iraniin kevättalvella 2016. Tällä hetkellä työn alla on kolmas tietokirjani, joka käsittelee Venäjää.

Olen esiintynyt aikaisemmin erilaisissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa, eri ikäisille ja kokoisille yleisöille. Lisäksi olen vieraillut televisio- ja radio-ohjelmissa ja tehnyt yhdessä toimittaja Markus Kuokkasen kanssa 17-osaisen podcast-sarjan ”Vepsän käsikirja liftareille” journalismin joukkorahoituspalvelu Rapportiin.

Mitä teen vierailulla?

Puhun mielelläni luottamuksesta, oman mukavuusalueen ulkopuolelle asettumisesta, ennakkoluulojen murtamisesta, ihmisoikeuksista, tasa-arvosta, kulttuurienvälisistä kohtaamisista, maata pitkin matkustamisesta ja työstäni toimittajana ja tietokirjailijana.

Tuotanto

Tie Teheraniin: peukalokyydillä Iraniin, Atena 2019
Asfalttivolgaa etelään: peukalokyydillä Moskovasta Afganistaniin, Atena 2018

https://atena.fi/kirjailijat/emma-vepsa