Pekka Vartiainen

 Pekka Vartiainen

Naantali

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut
Haastattelut / juonnot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjallisuuden, kirjoittamisen ja lukemisen ammattilainen: Tekstintekijä, kouluttaja, tutkija, tekstien puolestapuhuja

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu

Kuvaus

Olen toiminut kirjallisuuden ja lukemisen tutkijana ja kouluttajana jo vuosikymmenten ajan. Oma kirjallinen tuotantoni sisältää akateemisten tutkimusten lisäksi artikkeleita ja yleistajuisia esityksiä kirjallisuuden historiasta sekä kulttuurituotannosta. Pääalaani kirjoittamisen alalla ovat tieto- ja asiapohjaiset tekstit (tutkimukset, raportit, esseet, artikkelit), mutta kaunokirjallisuuttakin olen julkaissut omakustanteena.

Opettajana ja ohjaajana olen toiminut yliopistoissa, ammattikorkeakouluissa sekä lukioissa, niin kotimaassa kuin ulkomailla. Luovan kirjoittamisen koulutusta olin käynnistämässä Turun yliopistossa 90-luvun alussa ja toimin pitkään oppiaineessa myös opettajana. Tällä hetkellä toimin kulttuurituotannon yliopettajana Humanistisessa ammattikorkeakoulussa, Turussa.

Mitä teen vierailulla?

Olen kiinnostunut puhumaan lukemisesta ja kirjoittamisesta niin yleisellä tasolla kuin kohdennettuna tiettyyn lajiin, aikakauteen tai kirjailijaan. Pidän myös mielelläni kirjoittamisen työpajoja niin aikuisille kuin lapsille. Blogikirjoittaminen kuuluu myös erikoisalaani.

Tuotanto

Länsimaisen kirjallisuuden historia, BTJ 2009
Postmodernin kirjallisuuden historia, Avain 2013