Vilu Varento

 Vilu Varento Lataa painokelpoinen kuva

© Marko Saari, Karisto

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat
Virtuaalivierailut
Haastattelut / juonnot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Nuorten lukuinnon lisääminen on meille ykkösasia, ja tavoitteemme on tehdä se innostavasti ja hauskasti Be Coolin hengessä.

Kirjojeni kohderyhmä

Alakoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Vilu Varennon romaani Be Cool voitti vuonna 2019 Kariston ja Lastenkirjainstituutin kirjoituskilpailun, jossa etsittiin uudenlaista ja rohkeaa nuortenkirjaa, joka innostaisi etenkin poikia lukemaan. Vauhdikas Be Cool hurmasi raadin hauskuudellaan ja oli nuorisotuomareiden ehdoton suosikki.

Vilu Varento -kirjailijanimen takana on kolme ystävystä, jotka tuntevat toisensa jo lukioajoilta: Matilda Ahlsten, Saara Honkanen ja Suvi Nurmi. Meillä on kokemusta sekä erilaisista kirjoittamisen lajeista että esiintymisestä yhdessä ja erikseen.

Haluamme kannustaa nuoria löytämään lukemisen ilon. Kirjojen tarjoamat elämykset ovat kaikkein suurimpia silloin, kun oma maailmankuva on vasta rakentumassa. Lapsena ja nuorena luetut teokset kantavat parhaimmillaan pitkälle aikuisuuteen saakka ja voivat auttaa löytämään oman äänen.

Mitä teen vierailulla?

Vierailulla puhumme Be Cool -nuortenromaanistamme ja sen keskeisistä teemoista: noloudesta, itsevarmuuden löytämisestä, erilaisuuden hyväksymisestä sekä ystävyydestä. Meiltä voi kysellä myös yleisesti ajatuksistamme kirjoittamiseen ja nuortenkirjallisuuteen liittyen. Kerromme mielellämme siitä, miten romaanin työstäminen onnistui kolmen ystävyksen yhteistyönä.

On aina mukava saada yleisö osallistumaan. Jos koululta löytyy innokkaita oppilaita valmistelemaan haastattelukysymyksiä, otamme sellaiset ilolla vastaan! Voimme kuitenkin esiintyä tilanteen mukaan myös ilman haastattelijaa, osallistua paneelikeskusteluihin tai vetää työpajoja. Voimme räätälöidä vierailun tarpeisiin eri aiheisia sisältöjä toiveiden mukaan.

Vilu Varennon nettisivuilta löytyy Be Cooliin liittyviä tehtäväkokonaisuuksia, joita kouluilla voidaan käyttää esimerkiksi kirjailijavierailun pohjustuksena.

Tuotanto

https://www.karisto.fi/sivu/kirjailijat/varento-vilu