Pekka Vahvanen

 Pekka Vahvanen Lataa painokelpoinen kuva

© Riikka Kantinkoski / Atena

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen tehnyt tämän vuosikymmenen ajan toimittajan töitä — juontanut televisiossa ja kirjoittanut lehtiin. Olen työskennellyt muun muassa Ylen Perjantai-keskusteluohjelmassa ja Helsingin Sanomissa. Kone kaikkivaltias – Kuinka digitalisaatio tuhoaa kaiken meille arvokkaan -tietokirja on esikoisteokseni. Television lisäksi olen esiintynyt paljon muissakin puhe- ja keskustelutilaisuuksissa; olen esimerkiksi juontanut järjestämääni, usein loppuunmyytyä Suuri väittelyilta -tapahtumaa Helsingissä sekä Jyväskylässä.

Mitä teen vierailulla?

Luennoin, keskustelen ja väittelen mielellään Kone kaikkivaltias -kirjani pohjalta teknologian kehityksen vaikutuksista yhteiskuntaan ja kulttuuriin -- kuinka varsinkin digitalisaatio muuttaa elämäämme radikaalisti huonompaan suuntaan. (Toisena erikoisalanani on Yhdysvaltain ulkopolitiikka ja sen historia, johon liittyen olen esittänyt muutaman konferenssipaperin Suomessa ja Yhdysvalloissa.)

Tuotanto

Kone kaikkivaltias – Kuinka digitalisaatio tuhoaa kaiken meille arvokkaan (Atena: 2018).
Lisäksi useita feature-juttuja esimerkiksi Helsingin Sanomien sunnuntaisivuille ja Kuukausiliitteeseen, Suomen Kuvalehteen ja Sunnuntaisuomalaiseen.