Liisa Ukkola-Vuoti

 Liisa Ukkola-Vuoti Lataa painokelpoinen kuva

© Janna Autio

Vantaa

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu

Kuvaus

Olen lääketieteen parissa viihtyvä tutkija, tietokirjailija, äiti ja musiikin ystävä. Kirjailijana ja esiintyjänä asiantuntemukseni liittyy musiikin hyvinvointivaikutuksiin, musikaalisuuteen ja luovuuteen. Koulutukseltani olen lääketieteellisen genetiikan tohtori. Olen myös aiheen kokemusasiantuntija, sillä harrastan musiikkia ja ystäväpiiriini kuuluu taiteilijoita.

Esikoistietokirjani ”Musikaaliset geenit – hyvinvointia musiikista” julkaistiin vuonna 2017 (S&S). Se kertoo musiikin historiasta biologisesta näkökulmasta, musikaalisuuden takana piilevistä tekijöistä, tavallisesta musikaalisuudesta ja musiikin vaikutuksista hyvinvointiin sekä terveyteen. Kirja on herättänyt paljon kiinnostusta mediassa ja yleisössä aiheen yleisen sekä tieteellisen ajankohtaisuuden vuoksi.

Tietokirjan lisäksi olen kirjoittanut tieteellisiä julkaisuja ja populaareja artikkeleita. Tieteellisten ansioitten lisäksi tiedeviestinnän ja pedagogian opinnot valmistivat minut tietokirjailijaksi ja luennoijaksi. Vapaa-aikani kuluu kahden lapsen ja vinttikoirien parissa.

Mitä teen vierailulla?

Luennoin musiikin hyvinvointivaikutuksiin, musikaalisuuteen ja luovuuteen liittyen. Lisäksi olen kertonut tutkijan ja tietokirjailijan ammateista sekä esikoistietokirjan kirjoittamisesta lukiolaisille.

Muokkaan esitykseni sisältöä sen mukaan, onko kohderyhmänä nuoret, aikuiset, vanhukset, opiskelijat tai esimerkiksi musiikki- tai terveysalalla työskentelevät. Esitykseni ovat asiantuntevia, kansantajuisia ja hauskoja. Räätälöin vierailuni sisällön tilaajan toiveen mukaan. Lisäksi käytän interaktiivisia työkaluja yleisön kanssa kommunikointiin. Tämä mahdollistaa esityksen kohdistamisen yleisön kiinnostuksen kohteeseen. Lisäksi keskustelen yleisön kanssa ja vastaan heidän kysymyksiinsä.

Luentojen lisäksi osallistun mielellään haastatteluihin ja keskusteluihin.

Tuotanto

Ukkola-Vuoti L. Musikaaliset geenit – hyvinvointia musiikista. S&S Kustannus, 09/2017 (270 sivua).

Lisäksi tieteellisiä julkaisuja: https://scholar.google.com/citations?user=NX05DZQAAAAJ&hl=en