Leila Tuure

 Leila Tuure

Pori

Kirjailijavierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjojeni kohderyhmä

Kuvaus

Olen “oikealta” ammatiltani ollut historian opettaja, ja siltä pohjalta on tietysti syntynyt kiinnostukseni historiallisten romaanien kirjoittamiseen. Esikoiseni ilmestyi 1989, ja sen jälkeen kirjoja on tullut melko tasaiseen tahtiin aluksi Kariston kustantamina, mutta 2007 perustin oman yrityksen, Sunkirjan, joka julkaisee nykyisin myös muiden kirjoittamia omieni lisäksi. Kirjailjaliiton jäsen olen ollut 1990-luvun alusta.

Historialliset romaanini eivät ole pelkkiä epookkikuvauksia, vaan niissä on melko voimakas yhteiskunnallinen, taloudellinen ja poliittinen tausta. Minkäs hissanmaikka luonnolleen voi? Yritän kuitenkin olla olematta liian opettavainen, missä olen kuulemma onnistunutkin. En siis kirjoita niin kuin opettaja, vaan opetin niin kuin kirjailija, sanoi muuan entinen oppilaani. Olen saanut pari palkintoakin urallani, Nortamo-palkinnon sekä Pori tutuksi-palkinnon.

Mitä teen vierailulla?

Olen valmis puhumaan historiallisten romaanien taustatyön tekemisestä, lähteitten käytöstä sekä tietysti kirjoistani.

Tuotanto

Tuotannostani mainitsen vain seuraavat teokset: Puolan prinsessa (Juhana herttua ja Katariina Jagellonica), Varjojen aika (2.maailmansota ja Luftwaffe Porissa 1942-44) Alfien sodat (1900-luvun alkupuoli Suomessa) sekä Kauppamies - ja Piiritanssi-sarjat.