Tiina Tuppurainen

 Tiina Tuppurainen Lataa painokelpoinen kuva

© Jonne Räsänen / Otava

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Olen yhdenvertaisuuteen erikoistunut kirjailija ja toimittaja sekä kokenut esiintyjä. Puhun mielelläni feministisistä ja sateenkaarevista teemoista.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu

Kuvaus

Olen toiminut 19 vuotta journalistina ja tuottajana ja pätevöitynyt työssäni esiintymiseen. Kirjoissani käsittelen minulle rakkaita aiheita: yhdenvertaisuutta, lgbtiq-teemoja ja luokkaeroa. Päivisin työskentelen vastaavana tuottajana kaupallisten sisältöjen parissa. Olen julkaissut neljä sateenkaariaiheista romaania ja yhden tietokirjan.

Olen tottunut esiintyjä ja räätälöin esitykseni aina kohderyhmän mukaan. Puhun mielelläni yhdenvertaisuudesta, sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuudesta sekä yhteiskunnallisista ongelmista. Olen opiskellut yliopistolla sukupuolentutkimusta ja erikoistunut kyseisiin teemoihin myös toimittajana. Olen huumorintajuinen feministi ja terävä puhuja, joka kohtaa yleisönsä empaattisesti.

 

I’m a writer and I have a 19 year background in journalism and content creation. I’ve written several books about the LGBTQ community and societal issues. I’ve studied gender studies at the university and I’m specialized in equality. I’ve published four novels (Karisto) and one non-fiction book (Like). I’m an experienced performer, humorous speaker, a feminist and a sneaker enthusiast.

Mitä teen vierailulla?

Puhun mielelläni kirjoittamisesta, sukupuolen moninaisuudesta, yhdenvertaisuudesta ja yhteiskunnallisesta eriarvoisuudesta. Olen ammattieditori ja olen vetänyt sekä kirjoittamis- että editointikoulutuksia. Olen perehtynyt erityisesti sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin.

Tuotanto

Elvi ja Ebba, 2023, Karisto.
Rakkaudesta lajiin, 2022, Like Kustannus.
Sinä olet perheeni, 2022, Karisto.
Hänen valtansa alla, 2021, Karisto.
Kuvittelen sinut vierelleni, 2020, Karisto.