Arvo Tuominen

 Arvo Tuominen Lataa painokelpoinen kuva

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet
Haastattelut / juonnot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Syvällistä analyysiä, loistavia tarinoita, ironiaa ja huumoria saatavina sekä kansien välissä että esiintymislavoille.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu

Kuvaus

Olen toimittaja, dokumentaristi, tietokirjailija, luennoitsija, matkaopas, ennustaja ja kestävyysvajetta paikkaava eläkeläinen.

Minut tunnetaan molemmin puolin rajaa Suomen ja Venäjän yhteistä historiaa käsittelevistä dokumenttielokuvista ja tietokirjoista.

Venäjän federaation presidentti Vladimir Putin on myöntänyt minulle Ystävyyden mitalin, joka on korkein ulkomaalaiselle myönnettävä venäläinen kunnianosoitus.

Kesällä 2020 ilmestynyt kuudes tietokirjani on  PIETARI Arvo Tuomisen matkassa ja seitsemäs syksyllä 2020 ilmestyneen nimi on SUOMI&VENÄJÄ koko tarina. Pakanavuosista Putiniin ja Novgorodista Niinistöön.

Rakastaa kävelyretkiä Pietarin loputtomilla kaduilla, katoilla, korttelipihoilla ja kanavilla, sadetta, aurinkoa, tuulta ja hymyä. Niinpä junasta myöhästyminen ei ole ongelma, sillä kotiin voi palata seuraavanakin päivänä.

Olen luennoit nimenomaan Suomen ja Venäjän suhteesta ja erityisesti Karjalasta sekä myös Vladimir Putinista.

Mitä teen vierailulla?

Aihepiirini on laajasti ottaen Suomi ja Venäjä. Se näyttää kiinnostavan suurta yleisöä, sillä luentojani on yleensä kuuntelemassa 100-500 henkilöä ja esitystä seuraa aina vilkas keskustelu. Puhun vapaasti ilman papereita toivotusta teemasta aihealueen sisällä ja maustan esitystä hyvillä tarinoilla ja huumorilla, joten kukaan ei ole toistaiseksi luennoillani nukahtanut.

Tuotanto

Kirjoja: Venäläinen Helsinki 2015, Kannaksen kaleidoskooppi 2017 sekä lukuisia TV-dokumentteja ja lehtiartikkeleita.

Arvo Tuominen/Wikipedia