Elina Tuomi

 Elina Tuomi Lataa painokelpoinen kuva

© Miikka Pirinen

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet
Haastattelut / juonnot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Elina Tuomi on helsinkiläinen opettaja, kuvittaja ja tietokirjailija, joka on julkaissut kaksi tietokirjaa ja värityskirjan.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen helsinkiläinen opettaja, kuvittaja ja tietokirjailija. Koulutukseltani olen taiteen maisteri. Opiskelin opettajaksi Lapin yliopistossa Rovaniemellä. Valmistumiseni jälkeen muutin Helsinkiin ja suurimman osan urastani olen työskennellyt Kontulassa. Minulla on monipuolinen kokemus peruskoulun eri opetustehtävistä.

Kirjoitan blogia koulumaailman tasa-arvokysymyksistä. Kirjoittamisesta on tullut tapa hahmottaa ympäröivää todellisuutta ja ottaa osaa yhteiskunnalliseen keskusteluun. Vuonna 2019 Helsingin Sanomat valitsi minut Suomen fantasiahallituksen opetusministeriksi.

Rakastan kuvataidetta, taidehistoriaa ja kirjoja. Teen kuvitustöitä yrityksille, järjestöille ja yksityisille tilaajille. Harrastan kirppistelyä, podcasteja ja pyöräilyä.

Mitä teen vierailulla?

Kerron mielelläni omasta työstäni opettajana, kuvittajana ja tietokirjailijana, sekä avaan kuvittamis- ja kirjoittamisprosessiani.

Tuotanto

Toisin tehty - keskusteluja koulusta (Toisena kirjoittajana Minja Koskela, Kustantamo S&S, 2020)
Itsenäisiä naisia - 70 suomalaista esikuvaa (Kustantamo S&S, 2018)
Suomirap-värityskirja (Kustantamo S&S, 2017)