Katja Tikka

© Minerva Kustannus

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen kirjoittanut historia-aiheisia tietokirjoja koskien pääasiassa Helsinkiä. Tuttuja ovat teemat kahviloista, sisäpihoista ja viimeisimpänä prostituution historiasta.
Lisäksi olen tutkinut ja kirjoittanut paikallishistoriakirjoja Loviisasta, Vihdistä ja Pohjois-Karjalasta. Vahvuuksiini kuuluu myös aiheet koskien sukututkimusta ja yleisestikin huomiot pienten tavallisten ihmisten elämästä historian kulussa. Historioitsijana alkuperäiset historialliset lähteet ovat hallussani. Kiinnostukseni liittyvät lähteiden tulkitsemiseen ja niiden avaamiseen helposti sekä ymmärrettävästi aivan tavallisille lukijoille. Olen esiintynyt esimerkiksi työväenopistoissa ja muissa tilaisuuksissa usein kirjojeni teemojen pohjalta. Monesti kuulijat haluavat tietää kirjojen synnystä, sisällön valikoitumisesta tms. Työstän parhaillani väitöskirjaa Helsingin yliopistossa, joten akateeminen maailma on minulle myös tuttu.

Mitä teen vierailulla?

Olen valmis luennoimaan monipuolisesti tuntemistani aihepiireistä tarvittaessa myös tilaajan toiveiden mukaan. Kattaus on laaja: kirjaesittelyt, eri historiallisten aihepiirien esittelyt, laajemmin keskustelujen vetäminen itselleni tutuista aiheista. Tarpeen mukaan esimerkiksi historian tutkimukseen liittyvät työpajat, kuten paikallishistorian kirjoittamiseen tai sukututkimukseen liittyvät teemat. Osaan lukea ja tulkita vanhempia 1600-1700-lukujen asiakirjoja, mikä tuo syvyyttä esimerkiksi työpajatyöskentelyssä. Luentojani tukevat tietenkin kuvallisesti monipuoliset PP-esityksinä. Tarpeen mukaan voin pitää luennon esimerkiksi kiertokävelynä tai muuten autenttisella historiallisella paikalla.

Tuotanto

Minervakustannus:
Kahvintuoksuinen Helsinki
Helsingin sisäpihat kertovat
Punaisten lyhtyjen Helsinki
Muilta kustantajilta: Loviisan alakaupungin historiaa, Haimoon kylähistoria (vielä julkaisematon), Kaustajärven kyläkirja.