Sisko Thors

 Sisko Thors Lataa painokelpoinen kuva

© Sonja Komsi

Ylistaro

Kirjailijavierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjojeni kohderyhmä

Kuvaus

Erään paikallislehden päätoimittaja katsoi minua kerran hartaasti huokaisten ja sanoi: ”Yleensä ihminen jolta tekstin teko käy, ei saa sanaa suustaan, mutta sinä se oot sellainen surkia poikkeus, että sinulta käy molemmat.”

Kirjoittaminen on minulle elämäntapa, se ei ole vain työ, vaikka työkseni tätä teenkin. Haluan kuvata elämää sellaisena kuin se oikeasti on, historiaa sellaisena kuin se oikeasti on ollut, tuoda lukijoilleni elämyksiä, viedä heidät tekstien mukana kokemaan tunteita laidasta laitaan.

Työssäni olen tinkimätön, teen sen minkä lupaan, vaikka sitten pää kainalossa!

Mitä teen vierailulla?

Yleensä tilaaja kertoo mitä toivoo, mutta voin kertoa kuulijoilleni kirjoittamisen vaikeudesta, helppoudesta, alkutaipaleesta urallani, kirjoistani, niitten synnyttämisestä. Tarvittaessa voin höystää tekstikatkelmilla esitystäni. Mieluiten kuitenkin otan yleisön mukaan, he voivat esittää kysymyksiä, eli mennään vuorovaikutuksen puolelle.

Työpajojen vetäminen taas - kirjoittajakurssit - menevät osallistujien ehdoilla, heidän taitojensa kartoittamisen jälkeen tulevat tehtävät ja harjoitukset. Yksilö- ja ryhmätyöt puretaan porukalla periaatteella, että kaikki saavat sanoa mielipiteensä ja pohjavire on jokaista omaan tyylilajiinsa kannustava, ei tuomitseva.

Tuotanto

Viimeisimmät kirjani: Marmorirapu, Kukin uskollaan ja Pilvet ruukin yllä. Näytelmiä on Sunklon listoilla mm. lastennäytelmä Kummitustarha, aikuisille Paavon painatuslaitos, Rauhaton sielu, Poste Restante... Murre cd-levyjä olen tehnyt kaksi niitäkin tässä vuosikymmenten saatossa.